Başkan Civelek; “Seçim Yatırımı Yapmıyoruz”

0
59

civelek toplantı1İskenderun basınıyla bir araya gelen İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, belediye çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Basın mensuplarının sorularına da yanıt veren Başkan Civelek, Büyükşehir belediye başkanlığına kendini başarılı gördüğü için aday adayı olduğunu, adaylık konusunda bir (B) planı olmadığını belirtti.

Altyapı çalışmalarından dolayı toz ve yollarda bozukluk olduğunu fakat bunların kaçınılmaz olduğunu söyleyen Başkan Civelek, yapılan bu çalışmaların seçim yatırımı olmadığının altını çizdi. Hiçbir zaman seçime endeksli çalışılmadığını belirten Başkan Civelek; “Su şebekesi aşağı yukarı bitti. Biten yerleri de asfaltlayabilirdik. Asfaltlasaydık sonra ne olacaktı. Asfaltladığımız yerler doğalgaz için tekrardan kazılıp bir daha kırılacaktı. Yazık günah değil mi? Bunda hepimizin parası var. O nedenle doğalgaz ve elektrik çalışmalarını bekliyoruz. Biten yerler asfaltlanmaktadır. Eğer seçim yatırımı yapıyor olsam, doğal gaz çalışmasını durdurur. Su şebekesini tamamladığım tüm mahallelerin asfaltını dökerdim ve göz boyardım. Ben bunu yapmıyorum, çünkü ben halka hizmet ediyorum. Evet, bazı sıkıntılar yaşanıyor. Halkımızın bu sıkıntılar karşısında göstermiş olduğu sabırdan dolayı da onlara teşekkür ediyorum. Şu unutulmamalıdır ki yapılan çalışmaların kıymeti ileriki günler çok daha iyi anlaşılacaktır” dedi.

4 katlı bir apartmana ayda 145 lira civarında otomat parası geldiğini anımsatan Başkan Civelek; “Aydınlatma, asansör ve su motoru dahil 140 TL para ödeniyordu. Yeni şebekeye bağlandıktan sonra otomat parası 45 liraya düştü. Sadece suya bağlı elektrik enerjisine ödediğimiz para 100 lira. Yaklaşık 20 bin civarında ev var. Binlerce motor var. Şuanda yeni su şebekesi ile birlikte apartmanlarda motorların çoğu sökülmüş vaziyette. Kabaca yaptığımız hesaba göre senede 25 milyon lira civarında sadece sudan dolayı elektrik enerjisinden tasarruf ediyoruz. Bu milli ekonomiye de katkıdır. Ayrıca belediyenin su pompaları için ayda ödediği 350-400 bin liradan da büyük tasarruf sağlanacaktır” diye konuştu. Civelek, Devlet Su İşleri (DSİ)’nin belediyenin bütçesi ile yapımını sürdürdüğü su arıtma tesisinin 12.12.2012’de bitmesi gerekirken halen bitirilmediğine de vurgu yaptı.

civelek toplantı2

İskenderun Fransız İşgalinden Gerçek Anlamda Şimdi Kurtuluyor…

Drenaj kanalı çalışmasının Meydan, Gürsel, Mustafa Kemal Mahalleleri ve üniversite yerleşkesinde devam ettiğinin de altını çizen Başkan Civelek; “1,5×1,5 metre Baks kanal yapılıyor. Bundan yaklaşık 3 yıl önce E-5 yolu kenarında yaptığımız 2×2 baks kanalından feyezan kanalına bağlantı yapılacak. Bu kış ve bundan sonraki kışlar tüm İskenderun su birikintilerinden, göllenmeden kurtulmuş olacak. İskenderun bence Fransız işgalinden gerçek anlamda şimdi kurtuluyor. Çünkü artık suyu da, altyapısı da drenaj kanalı da bizim. Temeli senin değilse üst yapı senin olmuyor” dedi. Başkan Civelek, vatana sahip olmanın birinci yolunun altyapı, imar ve kadastrosunun tamamlamak olduğunu, kendilerinin de bu amaçla hareket ettiği ve bugünlere geldiklerini söyledi.

Su şebeke çalışmasının toplam maliyetinin 130 milyon lira olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Civelek, vatandaşın, yapılan bu çalışmanın sadece beşte birini ödediğini hatırlatırken, soru üzerine büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylığı konusuna da değindi. Kendisini başarılı belediye başkanı olarak gördüğünü belirten Başkan Civelek; “Belediye başkanı bütüncül düşünmeli. Küresel iklim değişikliğini her zaman göz önüne alacak, hem ağacı hem ormanı görecek. Hem de vatandaşa karşı eşit muamele yapmayı bilecek. Kişiselleştirmemeyi öğrenmiş olacak. Ben bunları biliyorum” dedi ve Büyükşehir belediye başkanı adayı olmaması halinde ilçe başkanlığı için adaylık düşünüyor musunuz, yönündeki soruya da seçim ile ilgili (B) planının olmadığını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here