“Başbakan Suriye Fatihi Olamadı, Taksim Fatihi Olmaya Çalışıyor”

0
48

mevlüt dudu açıklama (17)CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Gelişmeleri Değerlendirdi

Gezi parkı direnişinde meydana gelen gelişmeler ve Başbakan Erdoğan’ın tavrı ile ilgili bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Başbakan halkın sesine kulak vereceğine, senaryosunu kendi tasarladığı tiyatroyu oynamaya çalışıyor” dedi.

Yetkililerin her birinin farklı açıklamalar yaptığına dikkat çeken Milletvekili Dudu; “Bu bir kafa bulandırma çabasıdır. Önemli olan Başbakan’ın söyledikleridir. Hükümetin bazı üyelerinin açıklamalarına baktığınızda sanki gezi parkı direnişçisi konuşuyor sanırsınız. Diğerlerinin açıklamalarına bakıyorsunuz kin ve nefret dolu. İstanbul valisi önce gaz bombaları yağdırıyor, sonra şefkat sözcüklerini peş peşe sıralıyor, en son da herkesi tehdit ediyor. Bu ne çok yüzlülük? Ama herkes biliyor ki, bunların tamamı insanların kafasını karıştırmak için yapılıyor. Burada tek yetkili Başbakan Erdoğan’dır. Diğerleri Başbakanın kendi kafasında yazdığı tiyatronun küçük figürleridir. Bu nedenle Başbakan’ın söylediklerine dikkat etmek gerekiyor” diye konuştu.

Kendi Vatandaşlarına Karşı Gövde Gösterisi Yapan Başbakan Olarak Tarihe Geçecektir

Başbakanın uzlaşma sağlaması gerekirken ayrıştırmaya çalıştığını öne süren Milletvekili Dudu; “Başbakan Tunus’ta başladığı kabadayı jargonu ile söylediklerini yineliyor. Uzlaşma arayacağına, toplumu ayrıştıracak, birbirine düşürecek söylem ve davranışlarda bulunuyor. Bazı sanatçılarla Gezi parkı direnişini görüşecekmiş. Bu konuda hiçbir taraf olmayan bu sanatçıları da kendi tiyatrosunun figüranları haline getirerek oyunu kurtarmaya çalışıyor. İstanbul ve Ankara’da mitingler yaparak gövde gösterisi yapacakmış. Bu da tarihte bir ilk olacaktır. Kendi vatandaşlarına karşı gövde gösterisi yapan Başbakan olarak tarihe geçecektir.

Belirtmek istediğim önemli bir husus da şudur. Suriye Fatihi olma hayalleri ABD tarafından yok edilen Başbakan Erdoğan vatandaşlarına savaş açarak Taksim’i yeniden fethetmeye çalışmaktadır. Başbakan’ın yeni hayali Taksim Fatihi olmaktır.

Yaptığı Her Hareket Söylediği Her Söz Kendisini Biraz Daha Uçuruma Sürüklüyor

Öyle sanıyorum ki, halkın karşı duruşu Başbakan Erdoğan’ın psikolojisini bozmuştur. Halkı hiçbir zaman birbirine düşüremeyeceğini birilerinin, bir uzman yardımıyla Başbakan’a anlatması lazım! Yaptığı her hareket, söylediği her söz kendisini biraz daha uçuruma sürüklüyor. Halkı ve devleti de beraberinde uçuruma sürüklemeye çalışıyor. Ama tarihteki deneyimlerin gösterdiği kesin bir sonuç var, o da hep halka rağmen hareket edenlerin uçuruma gittiğidir. Erdoğan da kendisi gibilerle beraber ilk seçimde uçurumun dibini boylayacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here