Barış Yürüyüşüne Binlerce Antakyalı Katıldı

0
57

barış yürüyüşü1 Eylül Dünya Barış Gününde Antakya’da gerçekleştirilen ‘Barış Yürüyüşü’ne binlerce kişi katıldı. Antakya Dayanışma’nın çağrısıyla sokaklara çıkan Antakyalılar, “Ülkemizde ve bölgemizde emperyalist savaşa hayır” diye haykırdılar.

Yürüyüşte “Reyhanlı’yı unutma, unutturma”, “Suriye halkı yalnız değildir”, “Katil ABD, işbirlikçi AKP” sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz da sık-sık anıldı.

Armutlu semt pazarında bir araya gelen Dursunlu, Sümerler, Aşağı Okçular, Turunçlu, Armutlu ve Çekmece halkı 500 kişiden oluşan “barış zinciri” ile Doğuş Okulları önüne geldi. Dursunlu, Çekmece, Aşağı Okçular, Turunçlu, Armutlu ve Sümerler halkı “savaşa meydan okuyoruz” pankartıyla, Armutlu Gençliği ise “Armutlu Gençliğinin sözüdür, Abdullah kardeşimizin katillerini bulacağız” yazılı pankartlarla yürüyüş de yerini aldı. Yürüyüş uğur mumcu alanında yapılan mitingle sona erdi.

Ali İsmail Korkmaz’ın anne ve babası ile Abdullah Cömert’in ailesinin de bulunduğu mitinge, konuşmacı olarak Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, SYKP Temsilcisi Mehmet Karasu ve Hatay Halkevi Başkanı Eylem Mansuroğlu katıldı.

Konuşmacılar halkı Arapça ve Türkçe selamladı. Yapılan konuşmalarda, Hatay’ın iki yıldır AKP’nin izlediği savaş politikalarıyla Suriye’ye olası askeri müdahalenin üssü haline getirildiği, Hatay halkının barış taleplerini ifade etmek için çıktığı sokaklar, caddeler valilik tarafından halka yasaklanırken, aynı caddeler, aynı sokaklar kardeşkanı dökecek, insanları öldürecek tanklara, askeri mühimmat taşıyan yüzlerce TIR’a serbest kılındığına dikkat çekildi. Konuşmaların ardından barışı temsilen beyaz balonlar ve güvercinler gökyüzüne bırakıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here