Bakan Yardımcısı Yayman’dan Basının Talebine Acil Çözüm

0
79

Referandum çalışmalarını dün İskenderun’da sürdüren Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ak Parti  İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve ilçe yönetimi ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Turizm müdürlerinin de katılım gösterdiği ziyarette kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Yayman, İTSO ziyaretinde turizm hakkında söylediklerini yineledi.

Hatay’da turizm hamlesi başlatacaklarını burada da basınla paylaşan Yayman, İskenderun Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdikleri ‘Kültürhan’ projesini anlattı. Bölgenin turizminin hak ettiği yere gelmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini vurgulayan Yayman; “Sizlerin desteği bizlere çalışma azmi veriyor. Sivil Toplum örgütlerinin çalışma ve fikirleri bizlere yön veriyor” dedi.

16 Nisan’da yapılacak olan referandumun büyük önem taşıdığına da vurgu yapan Yayman, Avrupa’da Türkler aleyhine başlatılan kampanyaların Evet oylarını arttırdığını savunarak; “İnsanlar şunu söylüyorlar; ‘Avrupa hayır diyorsa biz evet diyeceğiz’ diyorlar. Toplumda bilinçlenme var. Türkiye de bürokrasi çok. Hızlı karar alabilen, verimli bir Devlet anlayışı lazım. Türkiye’de her 10 yılda bir darbe olmuş. IMF ile çok sayıda stand-by anlaşması imzalanmış. Türkiye’yi şimdiye kadar güçlü hükümetler yönetseydi bugün çok farklı yerde olurduk ve kişi başına düşen milli gelir 20 bin dolar olurdu. Her zaman Cumhurbaşkanları ile Başbakanlar arasında sorun çıktı. Bu nedenle bizim güçlü bir yönetime ihtiyacımız var” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İGC Başkanı Veysel Cıncık da basın mensuplarının bir talebini Bakan Yardımcısı Yayman’a iletti. Cıncık, basın mensupları olarak, İGC Basın Merkezi’nin içinde bulunduğu tarihi binanın Cemiyete 29 yıllığına tahsisini istediklerini söyledi.

Talep doğrultusunda hemen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’yı arayarak görüşen Yayman, telefonun megafonunu da açarak görüşmeyi salonda bulunanların dinlemesini sağladı. Bakan Avcı bu konuya olumlu bakacağını, Referandum sonrasında Ankara’ya gelecek İGC Yönetim Kurulu ile görüşerek çözmeye çalışacağını belirtti.

İGC Başkanı Cıncık da, Bakan Yardımcısı Yayman’a talepleri karşısında acil olarak girişimde bulunmasından ötürü teşekkürlerini iletti. Ziyaret karşılıklı sohbet ortamında devam etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here