“Hatay’ın Hak Ettiği Yere Gelmesi İçin Tüm İmkânları Seferber Ediyoruz”

0
95

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman İTSO’yu Ziyaret Etti

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, dün İskenderun’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında, Ak Pati İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve ilçe yönetimi, Turizm müdürleri ile birlikte İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret etti.

Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte misafirlerini kapıda karşılayan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İTSO yönetimi olarak bölge ekonomisine katkı sunmanın gayreti içerisinde olduklarını kaydeden Yılmaz, İskenderun Limanı’nın da önemine vurgu yaptı. İskenderun’un deniz ve yayla turizmi açısından son derece önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Yılmaz; “Hatay’da tarih, doğa, deniz yayla turizmi yönünden tüm güzellikler mevcut ancak bölgemize sahip çıkılması lazım. Gerek Arsuz sahillerimiz, gerekse yaylalarımız turizm yönünden çok daha iyi değerlendirilebilir.

Medeniyet şehri Hatay’ın tarihi yapısıyla İskenderun’un denizini entegre edip, büyük yolcu gemilerinin İskenderun’a gelmelerini sağlayabiliriz. Bu gemilerin İskenderun ve Antakya’ya geldiğini düşündüğümüzde her gemide yaklaşık 5 bin 6 bin yolcu olduğunu düşünürsek, önemli bir döviz girdisi olabilir. Bu gemilerin körfezimizde bir gün bile demirlemesi, esnafımıza nefes aldıracaktır ve bölge turizmi de canlanacaktır” şeklinde konuştu.

Hatay’da turizm hamlesi başlatacaklarını müjdeleyen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da, Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinin benzerini İskenderun’a da yapacaklarını söyleyerek; “Ziraat bahçesinin içerisinde bin kişilik bir konferans salonunun olduğu aynı yapıyı yapmayı düşünüyoruz. İçerisinde 30 ayrı iş yerinin faaliyet göstereceği, Avrasya kültürümüzü canlandıracak olan bu ‘Kültürhan’ı esnaflarımız yönetecek. Burada bayanlarımız da yer alacak. Bu ‘Kültürhan’da el sanatları, yöresel ürünler, pastane, lokanta, restoranlar olacak. Bunun yanından Sahile Anıt alanının hemen arkasına kütüphaneler yapmayı düşünüyoruz.

Bunun yanında İskenderun’a değer katacak tüm projeleri inceliyoruz. Hatay’da turizm hamlesi başlatacağız. Denizlerimizden de istifade edilecek. Yolcu gemilerinin körfeze gelmesi ve Antakya ve çevre ilçelerdeki tarihi mekanların gezilmesi için girişimler yapılacak. Bu konularla ilgili Hatay Kitapçığı bastırdık, Hatay’ı anlatan yeni tanıtım filmleri de çekiyoruz. Bu bölgenin turizm de hak ettiği yere gelmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasında 16 Nisan referandumunun önemine de vurgu yapan Yayman, daha güçlü ve istikrarı yakalamış bir Türkiye için, seçimlerin çok önemli olduğunu kaydetti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here