Bakan Soylu İlimizin Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi

0
95

bakan-soylu-yemek1“Türkiye Fırsatları Kaçırmayacak”

Geçtiğimiz hafta sonu ilimize gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kanaat önderleri ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Cumartesi günü Ottoman Otel’de düzenlenen akşam yemeğine, Bakan Soylu’nun yanı sıra Hatay Valisi Erdal Ata,  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler,  Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Necmettin Ahrazoğlu, Fevzi Şanverdi, Mehmet Öntürk, Serkan Topal, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral  Tevfik Erkan Olgay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı SG Kıdemli Albay  Fatih Erhan, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, ilimizde yasayan 3 semavi dinin temsilcileri, farklı kültürlerden kanaat önderleri, iş adamları ve oda başkanları ile İçişleri Bakanlığı’na bağlı  kurum müdürleri katıldı.

bakan-soylu-yemek2

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuklara hitaben yaptığı konuşmada; “Bu memleketin sırrını çözmek sadece Anadolu insanının maharetidir. Bu memlekete dışardan bir şeyler biçmeye çalışanlar hep dumura uğramaktadırlar. Bu ülkenin insanını anlamayanlar hangi medeniyetin parçası olursa olsun onun birlikteliğine, onun beraberliğine, onun hangi hamurla yoğrulduğuna bir anlam veremeyenler hep mağlubiyetle karşılaşmaktır” dedi.

21’nci yüzyılı çok daha iyi okuyan Türkiye’nin yükselme sürecine çok rahat bir adım attığını vurgulayan Bakan Soylu; “Türkiye her dönemde üzerine koyarak geldi. Ama 21. yüzyılda belki de 40-45 yılda yakaladığı makas kapatma farkını daha ciddi daha koşar adımlarla gerçekleştirmeye başladı. Türkiye bu fırsatı kaçırmamalıdır. Benim gördüğüm Türkiye bu fırsatı kaçırmayacaktır. Etrafımızdaki coğrafyada oyun kurmaya çalışıyorlar, doğru. Belki bugün bizim gücümüz etrafımızdaki coğrafyada tek başına oyun kurmaya yeterli değildir. Ama gücümüz bir şeye yeter: kendimizin dışında bizi dışarıda bırakarak kimseye oyun kurma fırsatı vermeyiz. Bu çok açıktır. Kim bizi hesaba katmaz, kim bu Anadolu coğrafyasının zenginliklerini ötekileştirmeye çalışırsa bilin ki yanılgı içerisindedir ve bunun maliyeti büyüktür” dedi.

bakan-soylu-yemek3

Hatay Valisi Erdal Ata ise yaptığı konuşmada, ülkemizin yassı çelik üretimi ve yaş sebze-meyve ihracatında 1. Sırayı alan, taşımacılık sektöründe Türkiye 2.si olmak gibi ekonomimize önemli bir katkı yapan ilimizin; açık hava müzesi görünümündeki tarihi eserleri, inanç ve sağlık turizmi konusunda önemli bir destinasyon merkezi olmasının söz konusu olduğunu dile getirerek; “Gündemin hızla değiştiği, gelişmelerin an be an farklılaştığı bir zaman dilimini yaşıyoruz. Yaşanan gelişmeler adeta bizleri peşinden sürükler gibi bir hal alıyor. Ancak tüm bu hızlı akışa rağmen millet olarak, devlet olarak sahip olduğumuz engin tecrübe ve birikimle kendimizi bu akışa bırakmıyor, gerekirse bu akışa yön veriyoruz. Dünyanın birçok yerinde ekonomik ve siyasal sıkıntıların yaşandığı günümüzde; Hatay ilimizde mevcut olan sevgi ve kardeşlik ikliminin oluşturduğu atmosferde teneffüs ettiğimiz değerler mozaiğinin önemi bir kat daha artmakta, ayrı bir anlam kazanmaktadır” dedi.

Oldukça sıcak samimi bir ortamda gerçekleşen ve eşsiz Hatay mutfağından lezzetlerin yer aldığı yemek programı, Bakan Soylu ile hatıra fotoğraflarının çekilmesi  ve yapılan sohbetlerin ardından sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here