2B Arazilerinin Mülkiyet Sorunları Çözülüyor mu?

0
125

birol-ertem-15CHP’li Birol Ertem Hatay’daki 2B Arazilerinin Çözümü İçin Girişimlerde Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Birol Ertem, yıllardır çözülemeyen ve kamuoyunda 2B arazilerinin satışı olarak bilinen ‘Orman Vasfını Yitirmiş Hazine Arazileri’ ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun cevaplaması istemiyle meclise yazılı soru önergesi verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzere soru önergesi sunan CHP Milletvekili Dr. Birol Ertem, önergesinde; “Ülkemizde 1950’li yıllardan bu yana köyden kente yaşanan yoğun göç nedeniyle 2/B arazileri yasal olmayan bir şekilde yerleşime açılmıştır. Ancak bu alanlarda yerleşik vatandaşlarımız elektriğe ve suya abone olamamakta ve uzun yıllardır mülkiyetten kaynaklanan sorunlarla iç içe yaşamaktadırlar.

19.04.2012 tarihinde 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında kanun kabul edilerek yürürlüğe girmişse de yapılan düzenleme sorunların çözümünde yeterli olmamıştır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Birol Ertem’in Bakan Veysel Eroğlu’ndan cevaplarını istediği sorular şöyle:

*Hazine arazileri üzerinde yerleşim yapan insanlarımızın mağduriyetini gidermek ve uygun fiyata tapu sahibi olabilmeleri için yeni düzenleme yapılacak mıdır?

*Orman sınırları dışına çıkarılan arazilerin değerlendirilmesi, Hazineye ait Tarım Arazilerinin satışı ve Orman Arazisi ile yerleşim yerlerinin iç içe geçtiği bölgelerdeki sorunlar ile uygulanmakta olan yasaların aksayan ve eksik yönlerini tespit ederek mülkiyet sorunlarının çözümü için herhangi bir çalışma yapıyor musunuz?

*Hatay ili genelinde 2B arazileri kapsamında rayiç bedeli belirlenemeyen arazi var mıdır? Yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen rayiç bedelin toplamı nedir?

*Hatay ili genelinde rayiç bedeli belirlenirken araziye hâkim ve bilen kişilerin görüşü alınmış mıdır?

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here