Bakan Eroğlu İskenderun’da 4 Proje İçin Destek Sözü Verdi

0
188

bakan iskenderun1Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hatay programının son ziyaretini İskenderun’a yaptı. İskenderun İçme Suyu Arıtma Tesisi ile 1. etap çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlanan Feyezan Kanalında incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu’na bu ziyaretlerinde Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belediye Başkan Yardımcıları, DSİ yetkilileri, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur ve yönetimi eşlik etti.

bakan iskenderun2

İlk olarak Arırma tesisi ile ilgili değerlendirmede bulunan Bakan Eroğlu, Aslantaş Barajı’ndan İskenderun’a gelen içme suyu çalışmalarının tamamlandığını kaydederek, İskenderun’da memba suyu kalitesinde su verileceğini söyledi.

Feyezan Kanalında incelemelerde bulunan Bakan Eroğlu, kanalın ıslah çalışmasının baştan aşağıya yapıldığını, ardından zemin betonlama işlemlerinin gerçekleştirildiğini söyledi. Sel taşkınlarını önlemek amacıyla kanal kenarlarına istinat duvarları yapıldığını kaydeden Bakan Eroğlu, tüm çalışmaların tamamlanmasının ardından Feyezan Kanalı’nın güzel bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

bakan iskenderun3

Bakan Eroğlu’nun ziyaretinden onur duyduklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise Bakanı Eroğlu’nun da büyük destekleri ile yıllardır çözülemeyen Feyezan Kanalı sorunu artık çözüldüğünü söyledi.

Başkan Dingil, Feyezan Kanalı peyzaj projesi, Feyezan kanalına deniz suyu verilmesi ile ilgili proje, Karayılan’a yayla evleri projesi ve Denizcilere Orman içi piknik alanı projesine Bakan Eroğlu’ndan destek sözü aldıklarını da müjdeledi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here