Bakan Eroğlu; “Müjdelerle Hatay’dayız”

0
88

bakan eroğlu valilik1Orman ve Su İşleri Bakanı  Eroğlu, Hatay Valiliğini Ziyaret Etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün Hatay’a geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 adet tesisin temelini atmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Bakan Eroğlu, programına valilik ziyaretiyle başladı.

Hatay Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, ilimizdeki çalışmalar ve gelişmeler ile ilgili kısa bir brifing aldı.

Gelenek ve göreneklerimizde bir yere gidilirken eli boş gitmemek olduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, Hatay’a da eli boş gelmediğini söyledi. “Yatırım heybemizdeki müjdelerle Hatay’dayız” diyen Bakan Eroğlu; “Buraya elimiz dolu geldik. 187 milyon TL’lik 16 müjdeyle geldik. Hatay’a her yıl geliyorum. Önceki gelişlerimde toplam 57 müjde vermişim. Bugün 16 müjde daha vereceğim. Toplam 73 müjdenin maliyeti ise 892 milyon TL yapıyor” dedi. Bakan Eroğlu, Hatay’a yapılacak yatırımların yer aldığı kitapçık hazırlandığını da sözlerine ekledi.

bakan eroğlu valilik2

Hatay’da büyük bir seferberlik yapacaklarını kaydeden Bakan Eroğlu, 16 müjdeyi de şöyle sıraladı;

“9 müjde 178 milyon TL ile DSİ. İkincisi orman teşkilatımız, 11 milyon TL, bu yıl ORKÖY desteği yapılacak. Gelir getirici ceviz, badem, defne, başka ne varsa bunlar tespit edilecek. Bunların üç yıl bakımı, dikimi, bütün masraflar bize ait, geliri 49 yıl vatandaşlara ait olacak. Orman teşkilatının 5 müjdesi var. Bu yıl 5 bin 820 dekar arazide çalışma yaparak yaklaşık 1,5 milyon fidan dikilecek. Bu yıl burada ayrıca 5.7 milyon fidan üreteceğiz. Ayrıca bu yıl 2 mesire yeri kuracağız. Daha önce verdiğimiz 57 müjdeden 36’sını tamamladık. Diğerlerinin de çoğu başladı. 2017 sonunda verdiğimiz 57 müjdenin çoğunu bitireceğiz.”

bakan eroğlu valilik3

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Akdeniz için bir gelişim projesi hazırladıklarını anlatan Bakan Eroğlu; “Akdeniz Gelişim Projesi Hatay, Kahramanmaraş, Antalya, Burdur, Isparta, Mersin ve Osmaniye’yi kapsıyor.  2019 yılı sonuna kadar bitecek bütün yatırımları planladık. Bu kapsamda Hatay’a da büyük yatırımlar yapacağız. Baraj ve gölet, içme suyu temin tesisi, sulama tesisi, dere ıslahı projeleri, DSİ, Orman Teşkilatı olarak Hatay’da yaklaşık 1 milyar TL’lik projeleri tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu’na Valilik ziyaretinde Ak Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal ve Ak Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç da eşlik etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here