Bakan Eroğlu Hatay’da 12 Tesisin Temelini Attı

0
92

bakan eroğlu açılış1“Büyük Hedeflerimiz Var”

Hatay’a gelerek çeşitli temaslarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, dün Antakya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma töreni ile Orman Köylülerine kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları dağıtımı törenine katıldı.

Törende temeli atılan 12 adet tesis hakkında bilgiler veren Bakan Eroğlu; “Bunların 3 tanesi sulama, 9’u da taşkın koruma ve dere ıslah tesisi. Bunlar Hatay için çok önemli yatırımlar. Reyhanlı Barajı biliyorsunuz, buranın en büyük projelerinden bir tanesi. Ona su getirecek olan iki tane dev projenin temeli atılacak. Onun dışında bir müjde daha vereyim, Büyük Karaçay Barajını bitiriyoruz. Bu yıl sonunda arıtma tesisi de bitecek, su tutacağız. Bu bütün bölgeye hayat verecek içme ve sulama suyu temin edecek muazzam bir proje. Artık barajda su topladıktan sonra suyu dağıtacağız. Bugün, Medeniyetler Şehri Hatay’da 213 milyon lira maliyetli 12 yatırım ve eserin temelini attık” dedi.

Bakan Eroğlu burada ayrıca ORKÖY Projesi kapsamında gelir getirici türleri orman köylülerinin yararına sunacak projeyi de imzalayıp, 10 köylüye ise sertifikalarını verdi ve Serinyol Orman Fidanlığından getirilen fidanları da dağıttı.

bakan eroğlu açılış2

Ülke gündemini oldukça meşgul eden referandum konusuna da değinen Bakan Eroğlu, büyümenin ve gelişmenin ancak ve ancak istikrarlı bir yönetimle mümkün olabileceğini vurguladı. Çok başlılıkla güçlü olunamayacağını, güçlü olmanın yegane şartının tek başlılık olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu; “Türkiye artık çok büyüdü, kabuğunu kırdı, büyük hedeflerimiz var, Cumhurbaşkanımız 3 büyük hedef gösterdi, 2023, 2053 ve 2071. Bunları artık yeni bir sistemle Cumhurbaşkanlığı sistemiyle gerçekleştirmek mümkün. Bu bakımdan özellikle büyük güçlü ve küresel bir Türkiye için hep birlikte inşallah ‘Evet’ diyeceğiz. Güçlü Türkiye, büyük ekonomi, özellikle vatandaşlarımızın refah seviyesinin artması için büyük hedeflerin gerçekleşmesi için ‘Evet’ diyoruz. Şimdi bazıları ‘Hayır’ diyor, soruluyor ‘Neden hayır diyorsun?’, ‘Rejim meselesi’ deniliyor. Cumhuriyet yerinde, demokrasi yerinde, anayasamızın değişmez 4 maddesi yerinde, onun üzerine düşünmek bile caiz değil, dolayısıyla ‘rejim meselesi’ diye bir mesele yok, Türkiye’nin büyüyüp gelişmesi meselesi var” diye konuştu.

bakan eroğlu açılış3

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, buradaki törenin ardından Ak Parti İl Binasında partilerle bir araya geldi ve ardından Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından kurulan bir okulu ziyaret etti.

Burada çocukların kendisi için hazırladığı dans gösterisini izleyen ve okul yetkililerinden bilgi alan Eroğlu, çocuklara çeşitli hediyeler vererek, onlarla sohbet etti. Bakan Eroğlu; “İşte insanlık bu. Burada 800 yetim ve öksüze bakılıyor. Biz şu anda yaklaşık 3 milyon muhacire hizmet veriyoruz, ekmeğimizi, aşımızı paylaşıyoruz. Batının bir şey yaptığı yok konuşuyor sadece. Medeniyetten bahsediyorlar ama insanlık, medeniyet, paylaşma bizde. İnsanların etnik yapısına bakmadan hepsini kucaklıyoruz. Biz onlara insan gözüyle bakıyoruz. Bakmaya devam ediyoruz” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here