“Bahsettiğiniz Oluşumların Yöneticileri Kimlerdir?”

0
50

mevlüt dudu (7)Milletvekili Dudu, Başbakana Sordu; “Bahsettiğiniz Oluşumların Yöneticileri Kimlerdir?”

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık dillendirdiği paralel devlet, faiz lobisi, vaiz lobisi, dış mihraklar konularını meclise taşıdı. Milletvekili Dudu, Başbakan Erdoğan tarafından cevaplanmasını istediği önergesinde, bu konulara açıklık getirilmesini istedi.

Başbakanın bir çok konuşmasında; Paralel devlet, Dış mihraklar, Faiz lobisi, Vaiz lobisi nitelemeleriyle ülkemizde yaşanan bir çok olayla ilgili olarak suçladığı lobiler hakkında halkın kafasının karıştığını kaydeden Vekil Dudu; “Bahsettiğiniz tarzda lobilerin ülkemizde gündemi sarsan ve ülke güvenliğini tehlikeye atan bir çok icraatını dile getiriyorsunuz, ancak bunlarla ilgili olarak şimdiye kadar neler yapıldığı konusunda herhangi bir bilgi ve açıklama yapmıyorsunuz” dedi.

Dudu, meclise sunduğu önergesinde konuyla ilgili şu konulara açıklık getirilmesini istedi;

“1-Paralel devlet, Faiz lobisi, Vaiz lobisi ve Dış mihraklar olarak nitelediğiniz oluşumlarla ilgili olarak şimdiye kadar yasal anlamda ne gibi çalışmalar yapılmıştır? 2-Bu oluşumların merkezleri ve yöneticileri kimlerdir? 3-Bu oluşumlar ne zamandan beri faaliyet göstermekte ve bu faaliyetleri kimler idare etmektedir? 4-Bu oluşumlarla ilgili olarak ülkemiz güvenlik güçlerinin hangi çalışmaları gerçekleşmiştir? 5-Çeşitli kereler konuşmalarınızda bahsi geçen bu oluşumları açık bir şekilde halkımıza anlatmamanızın nedenleri nelerdir? 6-Ülkemizde gerek hükümetiniz gerekse çeşitli kurum ve kuruluşlarla ilgili olarak düzenlendiğini belirttiğiniz “komplo”ların bu oluşumlarla bağlantısını nasıl kuruyorsunuz? Bununla ilgili olarak elde edilmiş bilge ve belgeler varsa bunları halkımızla neden paylaşmıyorsunuz? 7-Bu oluşumlarla ilgili olarak şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalar ve bundan sonra yapılacaklar ile ilgili olarak konunun halkımıza açıklanması noktasında acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here