Azboy: “İşçi-Memur Maaş Kıyaslaması Çalışma Barışını Zedeliyor’

0
21

Öz Sağlık-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Azboy: “İşçi-Memur Maaş Kıyaslaması Çalışma Barışını Zedeliyor’

Öz-Sağlık İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy, 3 Ocak’ta yüzde 49 olarak açıklanan memur maaş zam oranı ile birlikte kamuda çalışan 750 bin kamu işçisinin ücretlerinin bu oranın çok gerisinde kaldığının belirterek; “Kamuoyunda yanlış bir algı var. Kamudaki memur maaş ücretlerinin kamu işçisinin ücretlerinin altında olduğu yönündeki eleştiriler ve oluşturulan algı yanlıştır. İşçi-memur maaş kıyaslaması bir bütün olarak çalışma barışını da zedelemektedir” dedi.

Yaptığı yazılı açıklamada kamuoyunda ve sosyal medyada tartışılan ‘işçi-memur ücretleri’ kıyaslamasının doğru bir yaklaşım olmadığını, tüm çalışanların emeğinin karşılığını eksiksiz alması gerektiğini kaydeden Öz-Sağlık İş Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy şunları söyledi:

“Oluşturulan bir algıyla memur ile işçi arasında maaş ve ücretlerle ilgili bir sorun varmış gibi gösterenler, şimdi de tam tersi bir algıyla ‘işçiler memurlar fazla maaş alıyor’ gibi söylemlerle son günlerde kamuoyunu meşgul etmektedirler. 214 bin sağlık ve sosyal hizmet işçisinin yetkili sendikası olarak biz emek üzerinden algı yürütülmesini çirkin buluyoruz. Bütün çalışanlar emekçidir, emek kutsaldır.

Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın özellikle Pandeminin ağır şartlarının yaşandığı dönemde dediği gibi hastane çalışması ekip işidir. Ağır koşullardaki çalışma ortamlarında hizmet mücadelesi veren sosyal hizmet işçilerinin çalışmaları da ekip işidir. Bizler kamu işçileri olarak bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet sektöründeki tüm işçi ve memur çalışanları olarak bir ekip ruhu içinde hizmet ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle 2017’de kamuda çalışan yaklaşık 1 milyon taşeron işçisinin kadroya alınmasıyla birlikte kamuda bir birlik sağlandı. Birlikte omuz omuza çalışan işçi ve memurun çalışmalarına, birlikteliğine nifak sokmaya çalışanlar bunu başaramayacaklar. Kamu işçisi memurdan fazla maaş alıyor algısı yanlıştır. Bizler memur arkadaşlarımız az zam alsın demiyoruz. Tüm çalışanların emeğinin karşılığını eksiksiz alması gerektiğini söylüyoruz.

Öte yandan aylık olarak açıklanan enflasyondan etkilenmemek mümkün değil Vergi sisteminde adaletli bir uygulama bulunmamaktadır. Çok kazanandan az, az kazanandan çok vergi alınmaktadır. Bizler işçiler olarak vergide yüzde 15-20-27 dilimlerinden olumsuz etkileniyoruz. Senenin başında aldığımız ücretlerle yılsonunda aldığımız ücretler arasındaki makas iyice açılmıştır. Bu nedenle vergi dilimlerinin sabit ve adaletli olmasını istiyoruz” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here