“Ayrım Yapmadan Özgür Biçimde Yaşamak İstiyoruz”

0
109

cumhuriyet kadınları18Cumhuriyet Kadınları Derneği İskenderun Şube Başkanı Şerefnur İkizoğlu; “Ayrım Yapmadan Özgür Biçimde Yaşamak İstiyoruz”

Cumhuriyet Kadınları Derneği İskenderun Şube Başkanı Şerefnur İkizoğlu, yeni anayasa, özerklik tasarısı ve başkanlık sistemine karşı olduklarını vurguladı.

Konu hakkında Cumhuriyet Kadınları Derneği adına bir açıklama yapan Başkan Şerefnur İkizoğlu, Yeni Anayasanın bölücü, gerici ve Cumhuriyet düşmanı olduğunu savundu. İkizolu; “TBMM bu anayasaya göre yemin etmiştir. Meclis, yeni anayasa yapamaz fakat anayasada değişiklik yapabilir. Zaten anayasanın 4’te 3’ü kendi amaçlarına göre değiştirilmiştir. Yapılmak istenen yeni anayasanın içinde Cumhuriyetin temeline konmak istenen bombalardır. Biz Cumhuriyet Kadınları olarak, bu konuya asla duyarsız kalamayız. Cumhuriyet uğruna, elimizi değil, başımızı taşın altına koymaya kararlıyız. Bu tasarının çöpe atılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

İkinci olarak tepkimiz Özerklik Tasarısınadır

Özerklik tasarısına da karşı olduklarını ifade eden İkizoğlu, bu tasarının, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü anayasal düzlemde ortadan kaldırdığını iddia ederek; “Böylece ABD’nin ve İsrail’in Kürdistan adını verdikleri 2. İsrail’in sınırları çizilmek isteniyor. Özerklik, Güneydoğu’da yaşayan tüm yurttaşlarımıza ‘Sen Bizden Değilsin’ anlamını taşıyor. Türk milletinin ayrılmaz parçası olan Kürtlerimiz ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürülüyor. Öte yandan özerlik dedikleri, vatan toprağında PKK’ya haraç toplama, yol kesme, sözde mahkeme kurma vs. haklarını anayasal zeminde tanımış olmaktır. En önemlisi de iç savaşın ve bölünmenin yolunu açıyor. Oysa biz birlik, beraberlik, barış içerisinde, etnik köken, dini köken hiçbir ayırım yapmadan özgür biçimde yaşamak istiyoruz. Bu tasarının da çöpe atılmasını istiyoruz.

Bu tasarıyla ayrıca cemaatlere ve tarikatların yasalaşması için anlaşmış bulunuluyor. Ulu Önderimiz Atatürk’ün dediği gibi ‘Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler ve Meczuplar memleketi olamaz.’ Bugün Ortadoğu’daki terör örgütleri cemaat ve tarikatlarla bağlarını kullanarak terörist yetiştiriyorlar. Cemaatlere verilen özgürlük, teröre verilen özgürlük demektir. İşte bu nedenlerle bu tasarı çöpe atılmalıdır” dedi.

Başkanlık Sistemine de şiddetle karşı olduklarının önemle altını çizen İkizoğlu; “Üçüncü olarak Başkanlık Sistemine de tepki gösteriyoruz. Başkanlık denilen rejim, ABD’nin, yani emperyalizmin BOP eş başkanlığı rejimidir. Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin tek adama verilmesi, yani Sultanlık rejimidir. Bu tasarının da CKD olarak çöpe atılmasını istiyoruz” dedi.

Yeni anayasada değiştirilmesini istedikleri konulardan da söz eden İkizoğlu; “Yeni Anayasaya yapılamaz ancak biz Anayasa’da çok önemli şu değişikliklerin yapılmasını istiyoruz. 1.Seçim kanunu değiştirilmelidir. Baraj sistemi ve dokunulmazlıklar kaldırılmalıdır. 2.Ülkemizin bölünmez bütünlüğünde, özgür, başı dik, barış içinde onurlu bireyler olarak yaşanması temin edilmelidir.

Bu tasarılarla, ülkemiz bir emperyalizmin oyunu içerisinde savaşa sürüklenmek isteniyor. Türk milletinin azim ve kararı Türkiye’nin Milli Güçleri ve Türk halkı bu duruma düşmemize asla izin vermeyecektir. ‘Türkiye Cumhuriyetini, yine Türk Milletinin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’” dedi.

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here