Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu; “Hatay’a Heybemiz Dolu Geldik”

0
124

bakan eroğlu1Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antakya Kültür Merkezi’nde düzenlenen 71 milyon lira değerindeki 13 tesisin temel atma ve ORKÖY kredileri kullandırılan köylülere sertifika dağıtım törenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada Hatay için ne yapılsa az olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu; “Bu milletten aldığımızı millete hizmet olarak aktarıyoruz. Biz şu ana kadar 3 bin 100’den fazla tesisi açtık. 76 şehirde su yoktu, buralara su verdik. 320 baraj inşa ettik. Türkiye’nin en büyük barajlarını biz inşa ettik. Göletlerde dünya lideriyiz, barajlarda da ilk üçe giriyoruz. Üç fidan kesiliyor konuşuyorlar, biz 3,5 milyar fidan diktik” diye konuştu.

bakan eroğlu2

Temeli atılacak 13 tesisin 2’sinin baraj, 2’sinin sulama tesisi, birinin ulaşım ve 8’inin ise taşkın koruma olduğunu belirten Eroğlu, bu tesislerle 11 bin 500 dekar tarım arazisinin sulanacağını, 5 ilçe, 3 yerleşim yerinin taşkınlardan korunacağını söyledi. 2016, 2017, 2018 yıllarını Hatay’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ‘yatırımlarda hamle yılı’ olarak ilan ettiklerini vurgulayan Eroğlu; “Hatay’a heybemiz dolu geldik. Daha önce geldiğimizde de müjdeler verdik ve bunların hepsini tamamlıyoruz şu anda. 18 müjdeyle geldim. Bunun da maliyeti 112 milyon lira. Temeli atılacak 13 tesisin yanı sıra 18 müjde. Böylece 1,5 yılda verdiğimiz müjdelerin toplamı, 57 müjde ve 705 milyon lira. Bu tesisler Hatay başta olmak üzere tüm Türkiye için hayırlı olsun” diye konuştu.

bakan eroğlu3

Törende, ORKÖY kredileri kullandırılan köylülere sertifika dağıtımı yapıldı, törene katılanlara selvi ve defne fidanı dağıtıldı.

bakan eroğlu4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here