Aymen; “İhracatımız Geçen Yıla Oranla %9,8 Arttı”

0
97

AKAMİB Başkanı Bülent Aymen; “İhracatımız Geçen Yıla Oranla %9,8 Arttı”

Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Bülent Aymen, AKAMİB ihracatının, Aralık ayında %24,3 oranında artış göstererek 60 milyon 53 bin dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Sektörün Aralık ayı Türkiye toplam ihracatındaki payının ise %3,3 olduğunu kaydeden Aymen, 2017 yılında toplam AKAMİB ihracatının ise geçtiğimiz yılın ihracatına oranla %9,8 artarak 602 milyon 827 bin dolar olarak kaydedildiğini ifade etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonuyla Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımıyla Ankara’da gerçekleştirilen 2017 yılı İhracat Değerlendirme Toplantısına katıldığını da kaydeden Aymen, toplantıda sektörün sorunlarını dile getirdiğini söyledi.

Birlik olarak Türkiye ortalamasının üstünde artış yakalandığını belirten Aymen, gayretle çalışan tüm üyeleri tebrik ederek 2018 yılında artan rakamlarla ihracat gerçekleştirilmesi için proje çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

2017 yılında gerekleştirilen ihracat hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Aymen; “2017 yılında AKAMİB ihracatında 1. sırada %57 oranında pay ile 343 milyon dolar ihracatı olan Mobilyalar ürün grubu ihracatı yer alırken, en çok artış %32 oranında yükselme ile ihracatı 158 milyon doları aşan Kâğıt- Karton ve Matbu Yayınlar ürün grubunda oldu.

Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün 2017 yılında en önemli pazarı ise Irak oldu. Akdeniz Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğinin 2017 yılı değer bazında ihracatı ülkelere göre incelendiğinde ilk 10 ülke içerisinde en çok artış oranlarının İsrail’e ve Libya’ya gerçekleşti” şeklinde konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here