“Aydınlarımızın Faillerini Bulmak Bizler İçin Birer Namus Borcudur”

0
33

CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs; “Aydınlarımızın Faillerini Bulmak Bizler İçin Birer Namus Borcudur”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Teşkilatı, 24 Ocak 1993 tarihinde, evinin önünde katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 30. yıldönümünde andı. İlçe binasında düzenlenen anma töreninde Mumcu’nun resimlerinin yer aldığı özel bir köşe hazırlandı.

Anma töreninde kısa bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Uğur Mumcu’nun ortaya çıkardığı gerçeklerden söz ederek;  “Tüm devrim şehitlerinin ruhu şad olsun. Ocak ayı Gaffar Okkan, İsmail Cem, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve sayamadığımız pek çok değerimizi yitirdiğimiz ayların başında geliyor. Bu memlekette 90’lı yıllarda ülkeyi gerçekten etkisi altına alan bir terör örgütü vardı. Bir sürü aydınımızı faili meçhul cinayetlere kurban ettiler. Bu vatanın topraklarını devrimcilerin kanıyla suladılar. Bu gerçekleri yazan aydınlıkçı, devrimci ve mücadeleci yazar sevgili Uğur’u, evinin önünde katlettiler.

 

30 yıl önce sevgili ‘Uğur Mumcu’ alçakça, acımasızca, hunharca güpegündüz bombalanarak öldürüldü. Her geçen gün Uğur Mumcu’yu daha büyük sevgi ve saygı ile anıyoruz; daha engin özlemle arıyoruz. Sevgili Uğur Mumcu’nun yüreğimizdeki yeri dolmadı, basındaki ve toplumdaki yeri dolmadı, doldurulamadı. Uğur Mumcu, önemli bir araştırmacı gazeteci, yılmaz, usanmaz, gözüpek bir devrimci, bir laik aydın yazar, bir demokrasi ve hukuk savaşçısıydı. Coşkulu ve ödünsüz bir Atatürkçüydü. Doğru bildiği yolda şaşmadan, sapmadan yürüdü ve yiğitçe öldü. ‘Devletin devlete, insanın insana kulluğunu yok etmek için uyan… Uyan Gazi Kemal Uyan’ diyen gerçek bir solcu Uğur Mumcu’nun ve onun esin kaynağı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda sapmadan yürüyeceğiz.

Atatürk’ün kararlılıkla karşı koyduğu tarikatlar, gençlerin beynini yıkayıp canlarına kıymalarına neden olurken sessiz kalan yöneticilere genlerimizdeki direnç, kararlılık ve solculukla her zamankinden daha fazla direnme ve mücadele etme kararlılığını sürdüreceğiz. Bilinçli Atatürkçü devrimci, demokrat laik dostların tekrar başı sağ olsun. Değeri, fikirleri ve mücadeleci kişiliği her geçen yıl daha çok özlenen ve anlaşılan Türk devrimcilerine mal olmuş ‘Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu’nun anısı önünde saygı, sevgi ve minnetle eğiliyorum. Ruhu şad olsun” şeklinde konuştu.

Ülkenin karanlık günlerden geçtiğini ifade eden Mansuroğlu; “Aleyhte söylenen hiçbir sözü kabul etmiyorlar, tahammülleri yok. Türkiye’de sadece gerçekleri yazmak gibi bir görevi olan onlarca yüzlerce gazeteci sırf bu yüzden içerde çürüyor. Ülke karanlıktaydı, şimdi zifiri karanlığa gömüldü. Gerçekten çok bunalımlı günler yaşıyoruz, aldığımız nefes kurşun kadar ağır. Dört ay sonra yapılacak seçimde sizlerin de de desteği, Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliği ile ülkeyi karanlıktan aydınlığa çıkaracağız” dedi.

Gençlik Kollarından Fırat Denli, Uğur Mumcu’nun hayatı ile ilgili kısa bir sunum yaptı ardından ‘Sesleniş’i şiiri okundu.

Daha sonra söz alan CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs de; “Bu günler Uğur Mumcu gibi Ali Gaffar okkan gibi aydın insanlara en çok ihtiyaç duyduğumuz zamanlardır. Cumhuriyetimizin, laikliğimizin değerini bilemeyenler dönüşü olmayan yollara sapıyor ve çağdaşlığımıza, laikliğimize aydınlığımıza birer tehdit haline geliyorlar. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki bizler aydınlarımızı sadece anmakla yetinmiyoruz, anlıyoruz, öğretiyoruz, destanlarını anlatıyoruz. Bizler artık birer Gaffar Okkan, birer Uğur Mumcu’yuz. Cumhuriyetimizin, inkılaplarımızın ve vatanımızın geleceği biz gençlerin ellerindedir. Faili meçhul cinayetlere kurban giden aydınlarımızın failleri bulmak bize nasip olacaktır bizler için birer namus borcudur. Türkiye Cumhuriyeti biz gençlerin öncülüğünde Uğur Mumcuların Gaffar Okkanların omuzlarında yükselecektir” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here