Atatürk’ün Ruhuna Kurban Kesildi, Mevlit Okutuldu

0
319

on kasım adağı1Büyükdere köyünde oturan Okan Taze, Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 yıl önce rüyasına girmesi ile o yıldan bu yana her 10 Kasım günü Atatürk’ün ruhuna adak kestirip mevlit okutturuyor. Okan Taze’nin tutuklu olarak cezaevinde olmasından dolayı bu yılki adağını vekalet ettiği Babası Galip Taze ve Eşi Ceylan yerine getirdi. 10 Kasım günü kesilen adak ile yapılan çorba tüm köy halkına dağıtıldı. Ardından da mevlit okutuldu.

Daha önceleri yanlış bilgilendirilmeden dolayı Atatürk’e sevgisi azalan Okan Taze’nin altı yıl önce Büyük Önder Atatürk’ün rüyasına girdiğini söyleyen Baba Galip Taze; “Bugün Atatürk’ün ölüm yıldönümü, onu bir kez daha rahmetle saygıyla anıyoruz. Oğlum Okan, Atatürk konusunda yanlış bilgilendirilmelerden dolayı ona sevgisi azalmıştı. Bundan altı yıl önce oğlumun dara düştüğü zamanlarda Atatürk, rüyasına girmiş ve seni bu darlıktan kurtaracağım demiş. Bunun üzerinden çok kısa bir zaman sonra da oğlum darlıktan kurtuldu. Bunun üzerine de oğlum Atatürk’ün ruhuna adak diledi ve o günden bugüne kadar adak kestiriyor ve ruhuna mevlit okutuyordu. Ona olan sevgisi kat be kat arttı. Ama maalesef oğlum cezaevinde olmasından dolayı bu yıl adağını bizler yerine getiriyoruz” dedi.

on kasım adağı2

İskenderun Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Gezgin de yöre insanının anne babasının resminin yanına Atatürk’ün de resmini ataları gibi koydukları gibi ona büyük sevgi beslediklerini ifade ederek; “Osmanlı döneminden cumhuriyet dönemine geçilirken, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün inandığı bir şey vardı. O da özgür yurttaşlık statüsü idi. Bize eşit yurttaş statüsünü de kazandırdı. Bu anlamda Okan kardeşimiz her sene Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna mevlit okutuyor. Bizleri gururlandırmıştır. Atamızın ruhu şad olsun” diye konuştu.

Adağın başında dua ettiren Genç Alevi İnanç Önderi Muhammed Arslan da şunları söyledi; “Bu akşam Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz ruhuna ithafen kesilecek adak için burada bulunmaktayız. Ulu Önder’in aziz ruhuna ithafen de bu kurbanımızı kesiyoruz. Fakire fukaraya yetime dula ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere kesilen bu adağın kabulünü Cenabı Hak’tan niyaz ederiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here