Atatürk’ü Anma Törenleri Kentimizde de Gerçekleştirildi

0
266

on kasım175 Yıllık Özlem!

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 75. Yıldönümü dolayısıyla Pazar günü kentimizde de anma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtında düzenlenen törende, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mevlüt Dudu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve diğer protokol üyelerinin de katıldığı törende, saat 09.05’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu.

on kasım2

Tören, Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda düzenlenen anma programı ile devam etti. Burada da saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımız okundu. İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Müdürü Turgay Çelikezen’in konuşmasının ardından, Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen Yüzbaşı Tamer Çalışır tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri kişiliği ile ilgili takdimde bulundu.

“2000’li Yıllarda Atatürk Gibi Düşünmek” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, öğrencilere ödüllerini vererek kutladı.

on kasım3

Ödül töreninde yaptığı konuşmasında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata verdiği öneme dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “Dereceye giren öğrenciler arasında kız öğrencilerimizin sayısı erkek öğrencilerimizden daha fazla. Sekizde biri erkek oldu. Kızlarımızı gönülden kutluyorum. Aferin size” şeklinde konuştu.

İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Atatürk” isimli şiir dinletisinin de sunulduğu programın bitiminde, Kaymakam Özyiğit, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Atınç, Belediye Başkanı Civelek, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Demirhan ile Milli Eğitim Müdürü Keleşoğlu, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here