Atatürk Ölümünün 75. Yılında Törenlerle Anılacak

0
94

on kasım anma1Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. yıl dönümü münasebetiyle 10 Kasım 2013 tarihinde saat 09.05’te başlayıp, bir hafta sürecek olan “Atatürk Haftası” Anma ve Etkinlik Programı belli oldu.

10 Kasım 2013 Pazar günü saat 09.00’da Atatürk Anıtına, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumuyla başlayacak olan törende, Ata’mızın ölüm saati olan saat 09.05’te Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve hemen ardından İstiklal Marşı’mız okunacak.

Aynı gün saat 09.30’da MKÜ Yazıcı Konservatuarı Konser Salonunda etkinlikler düzenlenecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayacak buradaki etkinlikler İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi Müdürü Turgay Çelikezen’in konuşmasıyla devam edecek. Garnizon Komutanlığınca görevlendirilecek bir subay tarafından, Atatürk’ün askeri yönünün sunumla anlatılmasının ardından 2000’li yıllarda Atatürk Gibi Düşünmek konulu şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirilecek.

Programda son olarak İskenderun İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “ATATÜRK” isimli şiir dinletisi sunulacak.

10 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek etkinliklerin ardından hafta boyunca okullarda “ATATÜRK” konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecek, resim ve kitap sergileri açılacak, müzik koroları tarafından Atatürk’ün sevdiği müzik dinletileri yapılacak. İskenderun Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde 10–15 Kasım 2013 tarihleri arasında Atatürk Kitapları Sergisi açılacak. Atatürk’ün ölümünün 75.yıldönümü nedeniyle 10–16 Kasım 2013 tarihleri arasında resmi ve özel kurumlarda Anma Törenleri düzenlenecek, çeşitli faaliyetler yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here