Aşırı Yağış ve Fırtına, Arsuz’da Sel Baskınlarına Sebep Oldu!

0
132

Cumartesi gecesi, sabaha karşı devam eden aşırı yağış Arsuz’da sel baskınlarına sebep oldu. Derelerin ve özellikle Arsuz Çayındaki su taşkınları ilçeye büyük zarar verdi. Sel baskını sonrasında Arsuz Belediyesi ile Arsuz Kaymakamlığı büyük çapta çalışmalar başlattılar. Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel de bölgede incelemelerde bulundu.

Yoğun yağış sonucu Arsuz’da yaşanan sel felaketinden etkilenen mahallelere Arsuz Belediyesi tüm ekiplerini ve araçlarımızı seferber ederek, sel felaketinin etkisini en aza indirmeye çalışıyor.

Derelerin taştığı, köprülerin zarar gördüğü Arsuz’da, birçok mahallede maddi zarar oluştu ve Arsuz Çayında bağlı balıkçı tekneleri de büyük zarar gördü.

Arsuz Belediyesinin, aşırı yağış ve fırtınadan etkilenen mahallelerde başlattığı çalışmalar sabahın ilk ışıklarına dek, belediyeye ait tüm araçlarla devam etti.

Arsuz Belediyesinden yapılan açıklamada, yoğun yağışlardan etkilenen tüm vatandaşların, Kriz Masasının 444 7 922 ve (0.326) 661 21 11 nolu telefonlarını aramaları istendi.

Milletvekili Özel’den Bölgede İnceleme

Öte yandan Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, yaşanan sel baskınının ardından bölgede bazı incelemelerde bulundu. Vekil Özel beraberindekilerle birlikte, Arpagedik, Hüyük ve Arpaçiftlik Mahallelerinde incelemeler yaptı.

Arsuz’da balıkhaneyi de ziyaret eden Vekil Özel, balıkçı esnafına da geçmiş olsun dileklerini iletti ve geçimini balıkçılıkla sağlayan bölgemiz esnafının her zaman yanında olduklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Vekil Özel; “Arsuz Kaymakamlığımıza bağlı kurumlar gerekli incelemeleri ve hasar tespiti çalışmalarını yapıyor. Devletimiz tüm birimleriyle sahada. Devlet Su İşlerine bağlı ekiplerimiz de su taşkınlarına karşı önlemlerini alıyor. Hemşerilerimize geçmiş olsun. Rabbim ülkemizi ve memleketimizi afetlerden korusun” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here