“Arsuz’u Arsuzluyla Birlikte Yönetmeye Talibiz, Yerinde Yönetim İlkemiz Olacak”

0
75

nazım culha2Culha, Arsuz Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığını Açıkladı…

Arsuz’u çağdaş ve gelişmiş bir kent yapmak üzere, Arsuz’u Arsuzluyla birlikte yönetmeye talip olduğunu söyleyen CHP Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı Nazım Culha, geçtiğimiz hafta sonu İsos Otelde düzenlediği toplantısı ile adaylığını açıkladı. Adaylık açıklamasına CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Gökmeydan Belde Belediye Başkanı Necim Bozkurt, bazı muhtarlar ve sivil toplum örgüt başkanları ile çok sayıda destekçi vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Arsuz Belediye Başkan Aday Adayı Nazım Culha; “Yerel seçimlerinde 30 yıldır üyesi bulunduğum Cumhuriyet Halk Partisinden yeni oluşan Arsuz ilçesi belediye başkanlığına aday adaylığımı açıklıyorum. Arsuz’u tek merkezden yönetmek hedefimiz değildir. Mevcut belde binaları ve köylerde de yeni yapılacak hizmet binaları ile tüm mahalleler için yerinde yönetim ilkemiz olacaktır. Toplumcu belediyecilik anlayışımızda mahallelerin ortak ihtiyaçlarını belirlemek ve yapılacak hizmetlere karar vermek Arsuzluların katılımı ile olacaktır. Bu bağlamda demokrasi platformu yani kent konseyi oluşturacağım. Arsuz turizm ve tarım şehridir. Bölgemiz yılın 12 ayı turizm potansiyeline sahiptir. İlçenin planlamasında Arsuzlu’ya iş ve aş sağlayacak her ölçekte turizm tesislerini destekleyen bir planlama yapacağız. Geniş alanların turizm alanı olarak planlanmasıyla yatırımcının önü açılacak böylece 5 yıldızlı oteller ve yerli-yabancı spor kulüplerinin de kamp yapabileceği alanlar ilçemizde hayat bulacaktır. Turizmi sadece konaklama değil, yeme içme ve günübirlik hizmetlerle de değerlendireceğiz” dedi.

İlçede gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerini tek tek sıralayan Culha, ilçede yapılacak iskeleler ile İskenderun-Arsuz arası deniz yolu ulaşımını sağlayacağının da altını çizdi. Culha; “Tüm yurttaşlarımızın ibadetlerini kendi örf ve adetleri çerçevesinde gerçekleştirmeleri için her türlü desteği sağlayacağız. Hedefimiz 30 Mart 2014 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni, sosyal demokratların iktidarını Arsuz’da, Hatay’da ve sonra tüm Türkiye’de iktidara taşımaktır. Arkadaşlarım ve ben yeni kurulan Arsuz’u çağdaş ve gelişmiş bir kent yapmak üzere, Arsuz’u Arsuzluyla birlikte yönetmeye talibiz” diye konuştu.

nazım culha3

Arsuz’da da CHP Kazanacaktır!

Daha sonra söz alan Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun’un il, Kale’den Pirinçliğe kadar olan alanın da Arsuz ilçesi olsun diye mücadele ettiklerini fakat AKP’nin İskenderun’u alma anlayışı ile hareket ettiğinden nerdeyse İskenderun’un da yarısını Arsuz’a bağlama girişimleri olduğunu belirtti. Vekil Dudu, buna izin vermediklerinin altını çizerek; “Arsuz yeni hali ile Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri konumunda ve daha bakir bir alan. Burayı çağdaş belediyecilik anlayışı ile yönetecek sadece CHP’dir. Arsuz’da da CHP kazanacaktır, kimsenin kuşkusu olmasın. Birileri kendilerine dezavantaj olarak görse de çok aday adayımızın olması bizim zenginliğimizdir. Çıkacak aday etrafında kenetleneceklerdir. Bugün burada aday adaylığını açıklayan arkadaşımız Nazım Culha’ya adaylık yarışında başarılar dilerim” dedi.

Tüm aday adaylarına eşit mesafede olduklarının altını çizen Vekil Hasan Akgöl de, Culha’ya başarılar dilerken; “Aday adaylarının arasından çıkacak adayın sonuna kadar arkasındayız. İlimizde ilçeleri ve büyükşehri kazanmak istiyoruz. Bunu da sizlerin desteği ile kazanabiliriz. Aday adayları çok, hepsinin aday olmayacağına göre biri aday olacak. İnanıyorum ki, aday seçilemeyenler bu süreçte hiçbir kırgınlık dargınlık yapmayarak, belediyeyi kazanmak için uğraş vereceklerdir. Bu sene kazanamazsak, Hatay’ın geleceğini çok iyi görmüyorum! Arsuz doğru yöneltilir ise, turizm alanında Antalya’yı gölgede bırakacağını düşünüyorum. CHP olarak da bu yeni ilçeyi doğru yönetecek aday ile seçime gidecektir” şeklinde konuştu.

Seçimlerde AKP başarısız olursa, AKP gidici!

Aday adaylarından hiç birine söz vermediklerinin altını çizen Vekil Refik Eryılmaz; “Tüm aday adaylarının yanındayız. Aday olanla da omuz omuza olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Çok aday adayı var. Aday olmayanların küsüp bir kenara çekilmesi doğru olmayacaktır. Adayın etrafında kenetlenmesi ve seçimi kazanmak için koşturmalarını istiyorum. Ayrıca aday kadar, ekibinin de nitelikli, vizyon sahibi ve halkı kucaklayan kişilerden oluşması gerekir. Önümüzdeki yerel seçimler ülkemiz için çok önemlidir. AKP iktidarının yerel seçimlerde alacağı mağlubiyet, bir sene sonra yapılacak olan genel seçimlerde onlarda kırılmalar yaşatacaktır. Yerel seçimlerde AKP başarısız olursa, AKP’nin gidici olduğunu söyleyebilirim” dedi. Vekil Eryılmaz, Nazım Culha’ye ve tüm aday adaylarına başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here