“15.05.2015 saat 15.15’te Kurdeleyi Keseceğiz”

0
61

bakan ergin1Bakan Ergin Reyhanlı Barajında İncelemelerde Bulundu

Reyhanlı Barajı inşaat alanında incelemelerde bulunan ve devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı Barajı’nın 2015 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Hatay’ın daha önce sulama projeleri açısından geri kalmış bir vilayet olduğunu belirten Bakan Ergin; “Sulama için sarfetmiş olduğumuz kaynaklar çiftçimizin belini büken gider kaynağı. Bu açıdan yıllar öncesinde yapılmış bir takım projeksiyonlar, sulama master programları var ama bu sulama planlarının hayata geçirilmesi noktasında maalesef başarılı olunamamış” dedi.

Amik Ovası’nın Afrin’in bir parçası olduğunu belirten Bakan Ergin; “Reyhanlı Barajımız konuşmayı bile düşünürken tereddüt ettiğimiz bir proje. Çünkü yatırım maliyetleri çok yüksek. Şöyle ifade etmek gerekirse Reyhanlı barajının gövdesi yaklaşık 128 milyon liraya mal oluyor. Sulama ve toplulaştırma için 350 milyon lira yapım bedelleri. Ve ihtiyaç duyulduğunda Asi’den terfi ve takviye için ihtiyaten ihtiyaç olduğunda alınması düşünülen su için yaklaşık maliyet 150 milyon lira, toplamda 600 milyon liranın üzerinde bir yatırım bedeli olan büyük bir projeden bahsediyoruz. Bunu söyleyip de yerine getiremezseniz altında kalırsınız. Tesisin yüzde 35’lik kısmı imar ve inşa edilmiş durumda. İnşallah yılsonuna kadar daha seri bir üretim ile 2014’e çok daha verimli bir performansla girilecek. Bu tesisin bitiminde Karasu’dan 240 metreküp su gelmesi planlandı. Afrin’den 20 milyon metreküp ve ihtiyaç olması halinde de Asi’den terfi ile alabileceğimiz yaklaşık 130 milyon metreküp su kapasitemiz var. 15.05.2015 saat 15.15’te inşallah gövdenin kurdelesini keseceğiz” dedi.

Bakan Ergin daha sonra barajda inceleme yaptı ve ilgililerden bilgi aldı. Bakan Ergin’in incelemelerine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Ak Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Ak Parti ilçe yönetimi ve bazı kurum müdürleri katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here