Armutlu’da 1 Km’lik “Yeryüzü Sofrası” Kuruldu

0
132

armutlu iftarÜlke geneline yayılan protestoların, Antakya’da en yoğun şekilde görüldüğü Armutlu Mahallesi’nde 1 kilometre uzunluğunda yeryüzü sofrası kuruldu.

Antakya’da Gezi Parkı Eylemleri kapsamında düzenlenen gösterilere ev sahipliği yapan Armutlu Mahallesinde Antakya Dayanışma Platformu’nun organizesiyle 1 km uzunluğunda ‘Yeryüzü Sofrası’ temalı iftar sofrası kuruldu. Mahalle sakinleri ve esnafların hazırladığı yemeklere ev hanımları da evlerinde yaptıkları yemeklerle destek verdi. Çoluk çocuk sofra başında bir araya gelen 5 bin kişi dualarla orucunu açtı.

Düzenlenen Yeryüzü Sofrasının 3 temel amacının olduğunu söyleyen Antakya Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Mehmet Karasu; “Antakya’da barış kardeşlik adına bir yeryüzü sofrası açmış durumdayız. Özellikle 50 gün boyunca direnişte talep edilen; Abdullah Cömert arkadaşımızın katilinin yargı önüne çıkarılması, yasaklı alanların açılması ve en önemlisi de son operasyonlarda tutuklanan arkadaşların serbest bırakılmasıdır” şeklinde konuştu.

Yeryüzü sofrasının sahibinin halk olduğunu sözlerine ekleyen Karasu; “Tüm Hatay halklarını çağırdık. Şuanda bu bir barış çağrısıdır. Bu kardeşlik çağrısıdır. Bu özellikle manevi değerlere uygun bir biçimde bunu organize ettik. Özgürlük adına, eşitlik adına biz bu direnişi sürdüreceğiz. Reyhanlı, Yayladağı, İskenderun nerede olursa olsun şu dakikada herkesi bu kardeşlik yemeğine çağırıyoruz” dedi.

Kurulan sofraya Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Ediboğlu ve Hasan Akgöl, EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral, TSK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here