Anteb’in Harbine On Bir Ay Oldu

0
234

Bölgede ve Türk-İslam Dünyasının her yanında yanık-yanık okunan türkü, “Antep’in harbine on bir ay oldu, Analar-Bacılar saçını yoldu. / Vurun Antepliler namus günüdür, Vurun Türk uşağı namus günüdür…” Tam 91 yıl öncesi söylenmiş, hala yüreğimizi dağlamakta, ciğerimizi yakmaktadır. Söylendiğinde gözü yaşarmayan elini kafasına dayayıp tefekkür etmeyen İnsan değildir.

Ne olmuş da analar bacılar saçını yolmuş. Kilikya’da, Kapadokya’da, Zeytin’de Fransızların desteği ve göz yumması ile akıl almaz vahşet, işkence ve ırza tecavüzcüler Antep’e gelmiştir. Katliamlar başlamış, Sütçü İmam olayının çok daha ağırı ve tetikleyicisi Şehit Kamil Olayı, Şahin Bey olayları yaşanmıştır. Bugün büyük mücadelemize rağmen,  elli bine yakın şehit verdiğimiz, terör olayının destekçisi Ermeniler ve Fransızlar Lokmanın büyük olduğunun farkında olmamışlardır.

İskenderun Körfezine demirleyen İngiliz donanması günlerdir Amanoslar’ı döverek, şehre yerleşmiş olan Fransızlara destek vermiştir. Bu vahşi batı demokrasicileri, çete harbi ile amansız mücadele eden Kuvayi Milliye’cileri aşarak Amanoslar’dan geçmiştir. Geçiş anında Fas, Cezayir ve Tunuslu olan Fransız askerlerinin, yerli halka mücadele için silah ve mermi dökerek ilerlediklerini büyüklerimiz anlatırlardı. Burada, bugün için kendilerinden daha fazla mücadele verdiğimiz Filistin ve Gazzelilerin dedeleri, Osmanlıya karşı mücadele vermekteydiler. 12 Eylül öncesinde Büyük Şeytanın planı ile sol örgütlerin tamamı Filistin kamplarında eğitiliyordu. Taşın yerine oturması için alaka kurdum. Neticede Amanoslar aşılarak Antep savaşı başlamıştır. Antepli, pis Fransız lejyonerlerini doğduğuna pişman etmiştir ama emilen ana sütü de çok kayıp verilerek, burnumuzdan gelmiştir. İşte Antepli Yiğitler vuruşurken, Analar ve Bacıların saçını yolması, vatan sevdası, namussu olan vatan toprağı içindir. Onun için toprağa, vatana ihanet, namus ve iffete ihanetle aynıdır.

Anteplilerin hemşerisi olan M. Kemal Paşa’nın “muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” sözünün muhatabı, Gazilik unvanının verildiği Gazianteplinin ta kendisidir. Antep’te yediği darbeyi, 20 yıl sonra yapılan referandumla Hatay’dan da kovulan kapitülasyon dilencisi, yosmaları ile meşhur, Fransız’ları iyi tanımamız gerekir.

Devamlı Milletin kalbinde yer tutmuş olan Antep Harbinin kutlamalarının, en üst düzeyde kutlanması için yapılan etkinlikler, o günleri yaşatan senaryolar ve resimlerle oyunlar milli duygularımızı galeyana getirmektedir. O günleri bize yaşatmaktadır. Eskiden şehitlik ve eski vilayet önündeki alanda yapılan kutlamalar o gün içindeydi.

Şunu açık ve net olarak görmek, gerçekleri inkâr etmemek itiraf etmek ve nazarda tutmak lazımdır. Diğer hizmetleri biryana bizlere seçildiği günden buyana Gaziantep’in kurtuluşunu bir başka heyecan ve gösterilerle, günlerce kutlanmasını sağlayan ve gelecek yıla kadar tazeliğini koruyan duyguları etkileyerek, geçmişi yâd eden, geleceğe ışık tutan eğitici ve düşündürücü kutlamalar için: iltifat değil gerçeğin itirafı, sevinç ve mutluluğu ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Asım Güzelbey’i bilen, idrak eden ve uygulayan kişi olarak candan kutluyorum. Samimi ve içtenliğinizle hizmetiniz bol olsun.

Bu konuda saçlarını yolduran ana ve bacıların temsilcisi olan Sn. Bakan Fatma Şahin Hanımefendiye, Türk Uşağı  sözünün, Türk Cumhuriyetlerindeki incelemeleri ile takip ettiğimiz, Milletvekili Sn. Mehmet Erdoğan bey  ve diğer milletvekillerimize, Şahinbey ve Şehitkamil Belediye Başkanlarına ve katkıları bulunan diğer Başkanlarımız, var olun, sağ olun! “Vurun Antepliler, Vurun Türk uşağı Namus günüdür” diyerek, Kurtuluş Günümüz gibi, yeni yılın da ülkemize hayırlara vesile olmasın dileyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here