Antakyalı Yazarlar Ayna Derneğinin Konukları Oldu

0
359

ayna derneği1Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ile Ayna Kültür Sanat Derneği’nin Geleneksel Çarşamba Sohbetlerinin bu haftaki konuğu ‘Sessiz Yangın’ şiir kitabının Yazarı Halk Ozanı Mehmet Atilay Turabi ve ‘Bir Zamanlar Affan’ın cebahis yazarı Cemile Cereb oldu.

Sohbet toplantısında ilk olarak söz alan Cemile Cereb kitabını tanıttı. Yazmayı sevdiğini, emekli olduktan sonra yazmaya daha çok ağırlık verdiğini anlatan Cereb; “Kendime ‘yazar’ım diyemem elbette. Yazar olmak için bunu yaşam şekli haline getirmek gerek. Ama yazmak için de illaki yazar olmak gerekmiyor. 12 Eylül’ü birebir yaşayan biri değilim ama bende bıraktığı izleri yazdım. Anılardan oluşan bir anlatı diyebilirim. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğim.

ayna derneği2

Örneğin ilk öyküm şiddete uğrayan, Antakya’da yaşayan bir kadının gerçek yaşam öyküsü… Kitabımdaki tüm öyküler Antakya’da yaşanmış hayat hikâyeleri” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Yazar, Şair ve Halk Ozanı Mehmet Atilay Turabi de önce kendini tanıttı. Antakya’da doğup büyüdüğünü anlatan Atilay, ilkokul yıllarında edebiyat ve sanatla tanıştığını ifade etti. Ailevi sıkıntılar nedeniyle üniversite eğitimini yarım bıraktığını anlatan Atilay; “Ben insanım, insan için varım, insan için yaşarım. Hayatta önümüze her zaman kırmızı halı döşenmez. Hayat yolu zorluklar ve engellerle doludur. Bunlara katlanmalı, engelleri aşmaya çalışmalıyız her zaman. Engeller yüzünden şaşmamak gerek. Yaşamda direnmek, doğruda savaşmak gerek” diye konuştu. Atilay, ‘Sessiz Yangın’ kitabındaki bazı şiirlerini okudu ve daha sonra da bağlaması eşliğinde Türkçe-Arapça türküler seslendirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here