İskenderunlu Ortodokslar Paskalya’yı Coşkuyla Kutladı

0
141

paskalya ayini14İskenderun’da yaşayan Ortodoks Cemaati, Hristiyanlığın en büyük bayramı olan ve İsa Mesih’in dirilişinin temsil edildiği Paskalya Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Paskalya, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı.

Akşam saat 21.00’de başlayan ayinde dualar edilirken, yapılan konuşmalarda barış mesajları da verildi. Kilisesi Papazı Dimitiri Yıldırım, ayindeki konuşmasında barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Kiliseye gelen cemaat üyelerine kilise girişinde renkli yumurta ve paskalya çöreği dağıtıldı. Kilise içerisinde başlayan ayin, daha sonra kilise avlusunda devam etti. Ellerinde mumlarla Peder Yıldırım’ın arkasında avluya çıkan cemaat, burada devam eden ayinde ilahiler söyleyerek bayram coşkusunu yaşadı.

Mumlarla birlikte maytaplar da yakan İskenderunlu Ortodokslar kilise bahçesinde oldukça güzel, renkli ve görkemli bir tablo sergilediler.

paskalya ayini15

Bayramla ilgili açıklamalarda bulunan Ortodoks Kilisesi Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur; “Bugün, bu bölgede yaşayan tüm Ortodoks âlemi Paskalya Bayramı’nı kutluyor. Bu güzel günlerin tüm insanlığa da hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu vesile ile günümüzü kutlayan devlet büyüklerimize de teşekkür ediyorum. Bu bayram, Mesih İsa’nın ölümünün ardından dirilişini temsil ediyor. Bu kutsal günde bütün cemaat mensuplarımız da kilisede ayine katıldılar. Ülkemizde barış ve huzurun devamını diliyorum. Bütün insanlar için diliyorum” ifadelerini kullandı.

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesinde düzenlenen ayine Hristiyan vatandaşların yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, CHP Hatay Milletvekili Adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve ilçe yönetimi de katıldı.

Ayin sonrasında yine kilise bahçesinde toplanan cemaat üyeleri, bayramın coşkusunu yumurta tokuşturarak sürdürdü. Rengarenk boyanan yumurtalarla ilahiler söyleyen ve birbirleriyle yumurta tokuşturan İskenderun Ortodoks Cemaati üyeleri oldukça renkli görüntüler oluşturdular.

paskalya ayini16

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here