Antakya Ziraat Odasından Vali Lekesiz’e Ziyaret

0
98

vali ziyaret2Geçtiğimiz günlerde Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştiren Antakya Ziraat Odası Yönetimi, Başkan Abdulhay Denizli eşliğinde Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’i ziyaret etti.

Ziraat Odası’nın başkanı ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinin hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Lekesiz, tarım sektörünün hem ülkemiz hem de ilimiz için önemine dikkat çekerek; “Tarım sektörü, ilimizin toplam zenginliğine ve toplam istihdamına yaptığı katkı açısından büyük öneme sahip ve bu anlamda göz ardı edemeyeceğimiz sektörlerden biri” dedi.

 Tarım alanında yapılacak pek çok hizmetler olduğunu ve çiftçilerimize tarım alanında doğru işler yapmaları konusunda yol göstermek gerektiğini ifade eden Vali Lekesiz, söz konusu faaliyetler çerçevesinde hazırlanan “Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı” hakkında bilgi verdi. Vali Lekesiz; “Hatay ilinin yol haritası olsun diye 2010 yılında Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı’nı hazırladık. İl genelinde uygulanmaya devam eden bu planın somut sonuçlarını da almaya başladık. Söz konusu planın 2013 yılı uygulamalarının paylaşıldığı kitapta da; hedeflerimiz, o hedeflere yönelik faaliyetler ve elde edilen somut sonuçlar yer alıyor. Söz konusu kitabı sizlerle ve diğer ilgili kurumlarımızla da paylaştık” diye konuştu.

 Tarımda sulamanın özellikle de damlama sulama sisteminin önemine dikkat çeken Vali Lekesiz, bölgemizde yapımı devam eden ve 15 Mayıs 2015’de hizmete girmesi planlanan Reyhanlı Barajı başta olmak üzere diğer barajlarla beraber tarım arazilerimizin yüzde 90’ının sulanabilir hale geleceğini, ilimiz başta olmak üzere Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacağını ayrıca vahşi sulama sisteminden damlama sulama sistemine geçileceğini bunda da ortalama yüzde 30 verim artışı sağlanacağını sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here