“Amanos Tüneli’nin Asıl Amacı, Yabancı Asker Sevkiyatı mı?”

0
226

SP İl Başkanı Çalışkan, “Bu Çılgın Proje Modern İşgalin Bir Ayağıdır!”

20 Ocak Pazar günü saat 12.30’da İskenderun Anıt alanında Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın da katılacağı dev bir mitingle, şerh güçlere ve dünyaya, savaşa hayır diye haykıracaklarını söyleyen Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkan, “Biz Geliyoruz-Patriotlar Gelmesin!” dedi. Çalışkan, Hatay’da yapılması planlanan Amanos Tüneli projesinin asıl amacının yabancı askerlerin sevkiyatı olduğunu iddia ederek bunun modern işgalin bir ayağı olduğunu da belirtti.

Saadet Parti İskenderun ilçe binasında dün bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Necmettin Çalışkan ve İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, Pazar günü düzenlenecek olan ‘Biz Geliyoruz-Patriotlar Gelmesin!’ mitingine bu düşünceye sahip herkesi davet ettiler.

İlk konuşmayı yapan SP İlçe Başkanı Çelik; “1. Körfez savaşında İskenderun Limanımıza o günlerde ABD askerleri üs kurdular. Her türlü silah mühimmat sevkiyatları yapıldı. Bizlerde İskenderunlular olarak bu olaylara seyirci kaldık. Ama şimdi seyirci kalmayacağız. Bütün gücümüzle ‘NATO askerleri gelmesin, patriotlar gelmesin biz geliyoruz!’ diyebilelim” dedi ve düzenlenecek mitinge herkesi davet etti.

Daha sonra söz alan İl Başkanı Çalışkan, geçtiğimiz bu süreçte tehdit ve tehlike altında olduğumuzun altını çizerek; “Şuanda üç ilimiz, çağdaş işgal altına alınmaktadır. Biz buna duyarsız kalamazdık. Bunun için de genel başkanımız öncülüğünde 81 ilde ‘Biz Geliyoruz-Patriotlar Gelmesin!’  mitingi düzenliyoruz. Bu mitingin finali Pazar günü İskenderun’da olacaktır. Dev bir miting eşliğinde gerçekleştirilecek eylemde sadece ülke kamuoyuna değil, şerh güçlerine ve dünyaya ‘savaşa hayır!’ diye haykıracağız.

Üç ilimizde yapılamak istenen, sinsice çağdaş işgaldir. Patriotlarla birlikte gelecek olan 10 bin NATO askeri ülkemize konuşlanacak ve maliyetleri de darboğazda olan bizlere yani Türkiye Cumhuriyetine yüklenecek. NATO’yu davet edenler, suç işlemekteler. Bu meclis kararı ile alınması gereken bir karardır. Burada meclis hakkı çiğnenmektedir. Ayrıca, yabancı askerler ülke yönetiminden izin alarak gelir ama yerleştikten sonra da kendi rızaları olmadan da gitmezler. Gitmeyeceklerde! Bu durum ülkede yaşanacak olan büyük felaketin ayak sesleridir.

Amanos Tüneli, Asker ve Mühimmat Sevkıyatı İçin!

Hatay’da gerçekleştirilecek olan çılgın proje de bu modern işgalin bir ayağıdır. Hassa ve İskenderun üzerinden ulaştırılacak ne bir tarım ürünü ne de bir sanayi ürünü vardır. Fabrika veya tesis açılmadı ki. Bu sadece bir kılıftır. Tünel fikrinde olanların amacı eğer gerçekten hizmet ise, İskenderun-Antakya arasına otoban, sular altında kalan havaalanına kalıcı çözüm bulsunlar. Olmayan istihdam alanına komik, akıl dışı bir proje ile halkın karşısına gelmesinler” diye konuştu.

Anıt alanında düzenlenecek olan mitingde konserlerin de olacağını, bu konserde Amma Asarlıoğlu ve Grup Genç’in sahne alacağını da duyuran Çalışkan, bunun bir milli mücadele olduğunu ve Küresel emperyalistlere karşı barış isteyen herkesi bu mitinge beklediklerini duyurdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here