STK’lar Patriotlara Karşı Miting Yapacak

0
56

Patriot Füzelerini İstemiyoruz!

Kardeşlik Platformu, 21 Ocak 2013 Pazartesi günü İskenderun Limanına gelecek olan Patriot füzeleri için sahil liman kapısı karşısında aynı gün saat 14.00’de bir miting gerçekleştirecek. “Patriot Füzelerini İstemiyoruz!” mitingine herkesi davet eden Platform Sözcüsü İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan, emperyalistlerin geldikleri gibi değil, başlarında çuvallarıyla geri döneceklerini belirtti.

Havuzlu çarşıda dün toplanan İSÇEİD, İSDER, ADD, TGB, MKÜ, ADT, TEMAD, TÜED, AYNA, Eğitim-İş, Türk Eğitim Sen, Tüm-Bel-Sen, TTB, ÇKD, ÇYDD, Şehit Aileleri Derneği, İGEV, İMO, SP ve İP’den oluşan Kardeşlik Platformu, ortak bir bildiri okudular.

Platform adına konuşan İSÇEİD Başkanı Özarslan; “Almanya’dan gönderilen patriot füzeleri 21 Ocak 2013 Pazartesi günü İskenderun limanına gelecektir. Patriot füzelerinin Türkiye’ye yerleştirilmesi ABD’nin savaş planıdır. ABD’nin patriotları Türkiye’ye yerleştirmesinin planı açıktır; Saldırgan İsrail’in yanında Türkiye’yi, Suriye-İran-Irak’la yani komşularımızla savaşa sürüklemektir. ABD’nin Türkiye’yi komşuları ile savaşa sürükleme tertipleri, Türkiye’yi hasım haline getirerek Türkiye’yi hedef haline getirmiştir. Rusya ve İran, ABD’nin Türkiye’ye füze yerleştirme tertibini kendilerine karşı bir tertip olduğunu açıklamışlardır. ABD ve İsrail saldırganlığını AKP-Barzani-PKK ile sürdürmek istiyor. Bu saldırganlığını da İncirlik Kürecik ve patriot füze sistemlerini kullanarak Türkiye’yi savaş merkezi haline getiriyor. Emperyalistler geldikleri gibi değil, Başlarında çuvallarıyla geri dönecektir. ABD ve İsrail tertibini durdurmak, komşularımızla savaşı önlemek için; patriot füzeleri geri gönderilsin, NATO’dan çıkılsın, üstlere el konsun!” dedi. Sözcü Özarslan, havuzlu çarşıda toplanılarak kortej halinde sahil liman kapısı karşısına gidilip burada saat 14.00’de yapılacak olan eyleme herkesi davet etti.

Daha sonra söz alan TGB Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sevin, İskenderun anıt alanında 2 günlük vatan nöbeti tutacaklarını söyleyerek; “Mevzu bahis vatan olduğundan, bizde Pazar ve Pazartesi günleri İskenderun’da vatan nöbeti tutacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here