Akkülah; “Hatay’ı Cumhuriyetin Kalesi Yapacağız”

0
173

nalan akkülah12CHP Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah, AKAD’ı Ziyaret Etti

 CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah, İskenderun ilçemizde faaliyet gösteren AKAD (Alevi Kültürünü Araştırma Derneği) Başkanı Nihad Yenmiş, Alevi kanaat önderleri, yönetim kurulu ve dernek üyeleri ile buluştu.

Ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren AKAD Başkanı Nihad Yenmiş; “Cumhuriyet değerlerine saygı duyan, Atatürk ve ilkelerinin yaşama geçirilmesine emek eden ve Türkiye’yi seven herkesi kucaklıyoruz. Toplumumuzun yarısını oluşturan kadınların seçimlerde de listelerde yarı yarıya olması gerektiğine inanıyoruz… Diliyorum ki CHP Hatay’da seçilebilecek sırada bir kadını listeye koysun. Sizi mecliste görmek istiyoruz” dedi.

CHP Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah, CHP Genel Başkanının kadınları siyaset alanında görmek istemesi üzerine siyasete girdiğini öteden beri kendisinin CHP’li olduğunu, emekli olduktan sonra siyaset alanında çalışmaya başladığını anlattı. Geçen dönem CHP’den Belediye Meclis listesinde kontenjan olarak yer aldığını ancak, CHP’nin yerel seçimi kaybetmesi üzerine seçilemediğini anlatan Av. Nalan Akkülah; “El birliği ile Hatay’ı Cumhuriyet’in kalesi yapmak istiyoruz” dedi.

nalan akkülah13

SSK Kurumda Müdür yardımcılığı, Hazine Avukatlığı, hâkim, avukatlık yaptığını belirten Akkülah, devlet tecrübesini halkı için kullanmak, bölgenin bir insanı olarak TBMM’ye taşımak ve burada etkin görevler yapmak üzere yola çıktığını anlattı. Akkülah; “Öyle günlerden geçiyoruz ki ülkemizin akıbetinin ne olacağını bilemiyoruz. Diktatörlüğe doğru gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin Alevilere ihtiyacı var. Aslında benim mezhep işine de aklım ermiyor. Bir insan ailesine toplumuna düzgün ise insan olarak insani değerleri taşıyorsa insandır. Hepimizin barışa ve sevgiye ihtiyacı var. Alevi –Sünni diye ayrıştırmalar beni çok üzüyor” diye konuştu.

Daha sonra konuşan AKAD Başkanı Yenmiş ise; “Ülkemizde inançlar sorgulanmamalı, inançları özgür insandan korkmamalı. Ben inanıyorum ki Sünni kardeşlerimiz de bizler kadar özgür değil. Meclise gittiğiniz zaman sorunlarımızı, sıkıntılarımızı çözecek çalışmalar yapmanızı bekliyoruz” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Av. Nalan Akkülah da; “Ülke gündemine ilişkin önemli değerlendirmeleri yaptığımız buluşmamızda Hatay’ın birlik ve beraberliğimize ilişkin önemli mesajları aldık. Sıcak samimi ve içten karşılamanız ve ağırlamanız bizleri mutlu etti. Toplumumuzun tüm kesimlerine hak ve adaletin eşit yaşandığı günleri nice yüz yıllarda yaşamak dileğiyle… Bizleri kabul ettiğiniz dinlediğiniz için teşekkür ederiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here