Akçay Deresi Köprüsüne İlk Harç Konuldu!

0
255

akçay köprüsü1Köprü Temel Atma Töreninde Halaylar Çekildi…

İskenderun Belediyesi’nce, Akçay deresi üzerine inşa edilecek olan betonarme köprünün temel atama töreni geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Güzelçay Mahallesi Muhtarı Davut Zabun, bu köprünün yıllardır ihmal edilmiş ve geç kalmış bir hizmet olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise törende yaptığı konuşmada, köprülerin insanları da gönülleri de birleştirdiğini belirtti.

Yıllardır eksikliği hissedilen ve yapımı beklenen köprünün temel atma töreni, şölene dönüştü. Mahalle sakinleri ve muhtarlar, köprü yapımını davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladılar. Güzelçay Mahallesi Akçay deresi otoban üstü Kesmelik Cami önünde yapılacak betonarme köprünün temel atma törenine, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

akçay köprüsü2

İskenderun’un Güzelçay (Akçay), Güzelköy ve Fatih Sultan (Orhantepe) Mahalleleri, Bekbele beldesi, Bitişik, Orhangazi, Çınarlı köylerine hizmet edecek köprünün önemine değinen Güzelçay Mahallesi Muhtarı Davut Zabun; “Bu köprümüz ortalama 30 bin nüfusa hizmet edecek. Yıllardır ihmal edilmiş, geç kalmış hizmettir. Çok şükür bu hizmet başkanımızın sayesinde yapılması nasip oldu” dedi.

Köprü yapımı için Belediye Başkanı Civelek’e teşekkür eden Fatih Sultan Mahallesi Muhtarı Mehmet Zabun ise; “Allah razı olsun Başkanımızdan. Başkanım buradan geçerken söyledim. Başkanım halk buradan yararlanıyor dedim, ‘hemen köprü yapalım’ dedi. Bu köprüden herkes faydalanacak!” diye konuştu. Gültepe Mahallesi Muhtarı Kemal Tekbaş da, başkanın gönlünde her zaman hizmet olduğunu, bunu kimsenin inkar edemeyeceğini kaydetti ve hizmetlerinin devamını rica etti.

Bu Seçim Yatırımı Değildir!

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Civelek, vatandaşa hizmet edebilmenin kendisi için çok büyük bir gurur kaynağı olduğuna işaret ederek; “Öte tarafa hiçbir şey gitmiyor, insanların gönlünden başka. Bu bilince ulaştıktan sonra hizmet daha fazla istenerek yapılıyor. İki ay kadar önce Gültepe Mahallesinde köprünün temelini atmıştık. 60 yıldır beklenen köprüydü. İnsanları da gönülleri de birleştiriyor bu köprüler. Altyapı en birinci temel iştir. Altyapıyı bir ağacın köküne benzetiyorum. Ağaç köksüz olursa meyve vermiyor, büyüyemiyor. Ağaç köksüz olursa yaşamı devam edemiyor.

akçay köprüsü3

Bu bir seçim yatırımı mıdır? Hayır! Çağdaş toplum olabilmenin birinci temeli en ihtiyaç gereksinimlerin karşılanması ile başlar. Okumak için önce alfabeyi öğrenmek lazım. Çağdaş bir kentin alfabesi altyapıdır. Biz bunu gerçekleştirdik bu konunda gönlüm rahat. Toz oldu, toprak oldu, yollar kazıldı ama başka çaresi yoktu. Ben, halkımın bana verdiği bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyorum. Beni bu konuda yönlendiren, emeği geçen muhtarlarımız var. Onlar ihtiyacı söylemese ben nasıl hepsini bilebilirim. Hizmetleri halkımızın ödediği paralarla oluşan bütçeyle yapıyoruz. Bu paranın tek kuruşunu heba etmedik, özen gösterdik.  Halkımız için daha çok hizmet ve çalışma yapacağız. Altyapı bitti, şimdi sıra üst yapıya geldi. Üst yapıda da çok güzel şeyler yapıldı. Sahil Türkiye’nin en güzel sahillerinden biri olma yolunda” dedi.

Betonarme köprünün temelinin ilk harcı Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, muhtarlar ve mahalle sakinleriyle birlikte butona basılarak, atıldı. Betonarme köprü, 12 metre genişliğinde, yaklaşık 35 metre uzunluğunda olacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here