Akbay ve Avukatlarından İkinci Kez Suç Duyurusu!

0
40

İskenderun Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan’ın koruması ve şoförü tarafından darp edildiğini söyleyen Avukat Bülent Akbay, savcılığa bir kez daha suç duyurusunda bulundu.

Akbay’ın Vekili Av. Burcu Diken ile Av. Deniz Gülşen Akbay Dağtekin; İskenderun Cumhuriyet Baş Savcılığınca 2023/20294 sayılı dosyada başlatılan soruşturmaya konu olay ile İskenderun Adliyesinin resmi internet sitesinde yayımlanan 01.12.2023 tarihli basın açıklamasında müvekkil Akbay ile olayın meydana geliş şekliyle ilgili olarak gerçeğe aykırı, iftira mahiyetinde ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren beyanlar nedeniyle ilgililer hakkında kamu davası açılması talebinde bulundular.

Etkisiz Hale Getirilmesini Gerektirecek Bir Durum Bulunmamakta

Başsavcı Ünalan’ın arabasının İskenderun Adliyesinin yanındaki tek yön olan yoldan ters yönde geldiği ve kamuoyunu bilerek yanıltmanın suç olduğunun belirtildiği başvuruda, adliye sitesindeki resmi açıklamasının kaldırılması da talep edildi.

Bülent Akbay’ın avukatları; başsavcılığın Akbay’ın ‘Kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirildiği’ açıklamasına ise “Müvekkil bir suç işlediyse neden işlem yapılmadan bırakılıp gidildi? Diğer yandan müvekkil zaten aracındaydı. Sadece el sallayıp yola devam edilebilirdi. Yani müvekkili etkisiz hale getirilmesini gerektirecek bir durum bulunmamaktadır. Ne yazık ki amaç kanunları uygulamak değildi” denildi.

Müvekkil Avukatları, Başsavcı Ünalan ile 01.12.2023 tarihli basın açıklamasını hazırlayanlar ve kamuyu bilerek ve isteyerek yanlış bilgilerle yönlendirilenler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydettiler.

Olay Adliye Önünde Yaşanmıştı

Kentimizin tanınmış ve başarılı avukatlarından Avukat Bülent Akbay adliye önünde başsavcının şoförü ve koruması tarafından 30 Kasım tarihinde darp edilmişti.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı ise darp iddiasını “Avukat Bülent Akbay’ın agresif tavırlar sergileyip hakaret ederek, bununla da yetinmeyip koruma polisine fiziki müdahalede bulunması üzerine, koruma polisi tarafından Bülent Akbay etkisiz hale getirilmiştir” şeklinde açıklamıştı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here