AK Parti Adayı İbrahim Güler İGC’yi Ziyaret Etti

0
175

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler İGC’yi Ziyaret Etti

“Milletin Aklı İle Dalga Geçmekle İşler Yürümez”

Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, basın mensuplarıyla istişarelerde bulundu. Ziyarete, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Pakize Ulutaş Kurtul ve yönetimi, il yöneticileri, İskenderun Belediye Başkan Aday Adayları da katılım gösterdi.

Ziyarette ilk olarak İGC Başkanı Veysel ve yönetimi ile basın mensuplarıyla kahvaltı eden Güler, samimi karşılamadan ötürü teşekkür etti.

Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Güler, Hatay’ın tüm sorunlarını iyi bildiğini, seçilmesi halinde herkesle istişare yaparak sorunlara çözüm bulacaklarını söyledi.

‘Ben yaptım oldu’ diyerek hiç kimsenin sorunları çözemeyeceğini savunan Güler, kendisini memleket için çalışan bir insan olarak tanımlayarak; “Basın bizim için 4.erktir. Ülkemizdeki, şehirlerimizdeki gelişmeleri yaptığınız basın ilkelerine uygun haberlerden öğreniyoruz. Yaptığınız bu hizmetleri çok değerli buluyoruz ve emeklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın tasvipleriyle aday olarak açıklandım. Biz Hatay’ın makus talihini değiştirme azmindeyiz. Ben öğretmenim. 8 yıl farklı illerde çalıştım. Çiftçilik yapan bir aileden geliyorum. 2005 yılında öğretmenliği bırakarak aile şirketinin başına geçtim. Daha sonra başka firma kurduk. Hatay İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük lojistik bölgesidir. 2014’te 63 uluslar arası nakliye firması birleşerek Hatay Ro-Ro firmasını kurduk. Kurulması çok zordu. Çünkü gemiyi ve denizi bilmeyen birbirine rakip kişiler bir araya gelecekti. 2 yıl kiralık gemilerle çalıştık. Daha sonra şirketin başkanı olarak İtalya’ya giderek bir gemi satın aldım. Bu gemi kendi özelliklerine göre Türkiye’nin en büyüğü. Geminin adını Habib-i Neccar koyduk. İşleri yetiştiremediğimiz için Rusya’dan Beyazıt Bestami adını verdiğimiz bir gemi daha satın aldık. Önümüzdeki günlerde İskenderun Körfezine gelecek. Hataylıları 2 gemi sahibi yapmış olduk. Bu başarının nedeni şeffaflık, dürüstlük ve istişaredir” diye konuştu.

Her şeyi ben biliyorum denilen yerde mutlaka problemlerin çıkacağını ve istişarenin çok önemli olduğunu belirten İbrahim Güler; “Örneğin İskenderun’un yollarının şimdiki durumu. Trafik akışı değişirken ne Belediyeye ne Şoförler Odasına ne de diğer STK’lılara sorulmuş. Büyükşehir belediye başkanı her şeyi kendisinin bildiği iddiasında. Allah nasip eder Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olursam tüm sorunları istişare yaparak çözeceğim. Hatay’ın kaynakları her şeye yeter. Tek sorun ‘ben yaptım oldu’ denilmesidir. İskenderun için battı-çıktı önemliydi. Ak Parti olarak Büyükşehir’e meclis de yetki de verdik. Ama gerçek projeye uyulmadı. Her şey karma karışık oldu, trafik kilitleniyor. Milletin aklı ile dalga geçmekle işler yürümez. Milletimiz her şeyi görüyor” dedi.

31 Mart akşamı Hatay’ı millet ile birlikte ihya etmeye, yanlış yapılanları düzeltmeye başlayacaklarını kaydeden Güler, İskenderun’un sıkıntılarını da çok iyi bildiklerini ifade ederek; “Biz Ak Parti olarak sadece yapabileceğimiz işleri söylüyoruz. Hatay’ı belediyecilikte ileri seviyelere ulaştıracağız. Biz başka şehirlere hayran kalmayacağız, gelenler Hatay’a hayran kalacaklar. Bu bizim kaderimiz değil değiştireceğiz” diye konuştu.

Güler bir soru üzerine İskenderun adaylığı için adı geçen iş adamı Fatih Tosyalı ile ilgili “Gerekli araştırmalar yapılıyor yakında açıklanır. Bütün aday adaylarımız aday gibi birlikte çalışırlar bu bir hayır yarışıdır” dedi.

Güler son olarak MHP’li İbrahim Gül hakkındaki soruyu da şöyle cevapladı: “Sayın parti liderlerimizin alacağı kararlar doğrultusunda çalışacağız. İbrahim Gül bizim yol arkadaşımızdır. Birlikte çalışmak bizim için şereftir.”

İGC Başkanı Veysel Cıncık da konuşmasında, ziyaret için İbrahim Güler ve arkadaşlarına teşekkür ederek; “Tüm adaylar gibi size de seçimlerde başarılar diliyoruz” dedi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)