Ahilik Bayramı, İskenderun’da Kaynaşma ve Dayanışma Yarattı

0
184

Ahilik Bayramı İskenderun’da dolu dolu geçiyor. Tavuklu pilav ve tatlı dağıtılması ile etkinlik önceki gün de oldukça hareketli geçti.

Ahilik Bayramı, İskenderun’da kaynaşma ve dayanışma yarattı. İskenderun Kuyumcular Odası yönetimi ve Başkan Uğur Fırat kendi elleriyle öğrencilere, vatandaşlara, esnaflara ve tüm konuklara kendi elleriyle tavuklu pilav, ayran ve tatlı dağıttılar.

İskenderun Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu ve Başkan Uğur Fırat dün de, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e sembolik olarak Ahi Kaftanı giydirdi. Sembolik Ahi Kaftanını giyen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, gerçekleştirilen jest dolayısıyla Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetim kuruluna teşekkür etti ve her daim esnaflarla beraber olduğunu ifade ederek kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunun altını çizdi.

İskenderun Saatçiler ve Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu ve Başkan Uğur Fırat, hafta başından bu yana dolu dolu kutladıkları Ahilik Bayramı’nda Kuyumcu Mişel Aygül’e Onursal Başkanlık Plaketi, Kuyumcu ve Kuyumcular Odası Denetleme Kurulu üyesi Corç Kırılmaz’a Yılın Ahisi Plaketi, Saat ustası Çetin Karamağara’ya da Yılın Olgun esnafı plaketi takdim etti.

Ayrıca Kuyumcu Corc Kırılmaz ile Saat Ustası Çetin Karamağara’ya Ahilik Kaftanları giydirildi. Plaket alan, kaftan g,yen esnaflar Kuyumcular Odası yönetim kuruluna ve Başkan Uğur Fırat’a teşekkür ettiler. Çay, kahve, kuru pasta, limonata ve baklava ikramı sonrası saatçi ve kuyumcu esnafı toplu fotoğraf çekilerek dağıldılar.

Kaftan giyme töreninde konuşan Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat; “Sayın kaymakamımız İskender Yönden in katılımıyla kaftanlarımızı ve plaketlerimizi takdim ettik. Odamızın onursal başkanı Mişel Aygül, Denetim Kurulu Başkanımız Corç Kırılmaz yılın Ahisi, Saat Ustası Çetiner Karamağara yılın olgun esnafı olarak layık görülmüştür.

Salı gününden bu yana bir dizi kutlama etkinliği ile Ahilik Bayramı’nı İskenderun’da el birliğiyle kutlamaya çalışıyoruz. Pazar sabahı kahvaltı etkinliğimizle Ahilik Bayramı kutlama etkinliklerimizi sonlandıracağız. İskenderun Kaymakamı Sayın İskender Yönden’e katılım için teşekkür ediyoruz. Ayrıca tüm etkinliklerimize destek olan ve katılan tüm üyelerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here