Afrin Sınırındaki Mehmetçiğe Sanatçılardan Destek

0
215

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik 28 gündür yürütülen ‘ Zeytin Dalı Harekâtında, 27’nci gün itibari ile etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1528’e yükseldi. Bugüne kadar 32 askerin şehit olduğu, 9 sivil vatandaşın da hayatını kaybettiği belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye’nin Afrin kentinin PKKKCKPYD-YPG’li ve DEAŞ terör örgütlerinden arındırılması amacıyla geçen 20 Ocak’ta, 72 savaş uçağının hava bombardımanıyla başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekâtında 28’nci güne girildi. TSK ve Özgür Suriye Ordusu güçleri, karadan çatışmalarla 50’yi aşkın köy ve beldeyi terör örgütünden arındırdı.

Bugüne kadar 32 askerin şehit olduğu, 9 sivil vatandaşın da hayatını kaybettiği harekâtın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, son bir günlük süreçte kara ve hava operasyonlarında 43 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Harekâtın, planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulanan TSK bilgilendirmesinde; “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 15 Şubat 2018 tarihinde, kara ve hava operasyonları sonucunda 43 PKK, KCK, PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1528 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekatı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Sanatçılardan Mehmetçiğe Destek

Zeytin Dalı Harekatına destek vermek için Reyhanlı ilçesine gelen sanatçılar, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İlk olarak Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ile Reyhanlı’da uyuduğu sırada evlerine düşen roket nedeniyle şehit olan 17 yaşındaki lise öğrencisi Fatma Avlar’ın okuduğu Tayfur Sökmen Lisesini ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden sanatçılar, daha sonra Reyhanlı’ya ilk roketin düştüğü bölgede esnafla bir araya geldi.

Askerlerle fotoğraf çektirip, sohbet eden sanatçılardan Tamer Karadağlı; “Çocuklarla bir aradaydık. Fatma kızımızın sınıfını ziyaret ettik, çiçek bıraktık. Kız evladı babası olarak insanını yüreği parçalanıyor, ailesine başsağlığı diliyorum. Bunun yanı sıra Mehmetçiğe destek olmak içinde geldik. Bunu göstermek için gedik. Onlarını yanlarındayız, onlara bu ülke için savaşıyorlar. Kendilerini bir parça olsun iyi hissetmeleri için geldik” dedi.

Volkan Severcan da; “Bizde bu ülkenin askerleriyiz. Onlar cephede, biz de destek için geldik” dedi.

Vatandaşların duygularını dinleyen, onlarla hatıra fotoğrafı çekilen sanatçılar daha sonrasında Reyhanlı’ya bağlı Davutpaşa Mahallesine giderek, mahallede çoban olan Bekir Şanverdi tarafından Mehmetçiklere moral olması amacıyla yapılan dev Türk Bayrağını inceledi. Şanverdi’den dev bayrağı nasıl yaptığını dinleyen sanatçılar daha sonra Hassa’ya geçti.

Bölgeyi gelen sanatçıların arasında, Tamer Karadağlı, Yavuz Bingöl’ün yanı sıra Ayna Grubunun solisti Erhan Güleryüz, Mustafa Ceceli, Volkan Severcan, Emre Kızılırmak, Erhan Yazıcıoğlu, Zuhal Yalçın, Deniz Oral, Burak Uçman, Murat Aksu ve Sefa Zengin yer aldı.

Çakallı Köyüne Top Atışları

Yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Kırıkhan ilçesi Perişan Mahallesi karşısında bulunan Çakallı Köyü’nde terör hedeflerini topçu birliklerince ateş altına alındı. TSK ve ÖSO birlikleri tarafından Kırıkhan ilçesi Perişan Mahallesi karşısında bulunan Çakallı Köyü’ne topçu atışlarının yanı sıra uzun namlulu silahlarla atış yapıldı. Top atışları ve silah sesleri Perişan Mahallesi’nden de duyuldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here