Afrin Kırsalında Çatışma: 8 Askerimiz Şehit

0
195

Çatışma sonucunda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe’nin acı haberi de Payas ilçesindeki ailesine verildi…

Dün akşam saatlerinde ise Zeytin Dalı Harekâtı’ndan acı haber geldi. Afrin kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı, 8 askerimizi şehir oldu. Afrin kırsalındaki 1083 rakımlı tepede, tünellerden çıkan yaklaşık 100 kişilik terörist grup, güvenlik güçlerine ağır silahlarla saldırdı. Destek için havalanan ATAK helikopteri de isabet aldı. Çatışmada 8 asker şehit oldu, 20 asker, 3 Polis Özel Harekat mensubu ve 3 korucu yaralandı. Havalanan F-16’lar, teröristlerin mevzilerini bombaladı. 22 terörist öldürüldü, 2’si sağ yakalandı.

Çatışmanın ardından bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, sınırdaki konuşlu birlikler de teröristlerin geçiş güzergâhlarını çok namlulu roket atar ve fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

Acı Haber Payas’a Ulaştı

Afrin kırsalında teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe’nin acı haberi de Payas ilçesindeki ailesine verildi. Şehidin cenazesinin bugün cuma namazını müteakip defnedileceği öğrenildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda kırsalda çıkan çatışmada şehit olan Mustafa Ozan Gökçe’nin (25) Payaslı olduğu öğrenilirken, şehidin acı haberi Payas ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi. Payas Karacan Mahallesi’ndeki baba evine giden askeri yetkililer sağlık ekipleri eşliğinde şahadet haberini Gökçe’nin anne ve babasına verdi. Aile gözyaşlarına hakim olamazken, yakınları da taziye için eve geldi.

Şehidin babaevine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. 4 kardeşten biri olan şehidin nişanlı olduğu ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin bugün cuma namazını müteakip defnedileceği öğrenildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here