Mehmetçiğe, Sanatçı ve Öğrenci Morali

0
194

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin Afrin’e başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın 42’ci günü geride kalırken, 41 günlük süre içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2222 olduğu açıklandı. Öte yandan Mehmetçiğe destek etkinlikleri kapsamında, Sanatçı-Mehmetçik El Ele Platformunun ikinci heyeti ilimizdeki askerlerle bir araya geldi. Oktay Kaynarca öncülüğündeki heyette yer alan sanatçılar, Suriye sınırındaki Altınözü ilçesine geldiler. Bu arada İskenderun Gençlik Merkezi tarafından ‘Afrin Yolunda Bir Bayrak’ projesi kapsamında hazırlanan mesajlı al bayrak ve mektuplar da Mehmetçiğe teslim edildi.

Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı 2222 Oldu

Gerçekleştirilen harekâtın 41’nci gününde Genel Kurmay Başkanlığından yapılan açıklamada; “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 38 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2222 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir.

Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Sanatçılar Mehmetçik’le Biraraya Geldiler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nin Afrin’e başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için hayata geçirilen Sanatçı Mehmetçik El Ele Platformunun ikinci heyeti de ilimizdeki askerlerle bir araya geldi. Oktay Kaynarca öncülüğündeki heyette yer alan sanatçılar, Suriye sınırındaki Altınözü İlçesine geçerek burada görevli Mehmetçikle bir araya geldi. Altınözü İlçe Jandarma Karakoluna geçen Oktay Kaynarca ve diğer sanatçılar burada görevli askerlere destek verdi.

Karakolda görevli Mehmetçiklerle selfie çeken, onlarla sohbet eden heyete Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler eşlik etti. Askerlerle uzun süre sohbet eden sanatçılar, verilen toplu hatıra fotoğrafının ardından ilçeden ayrıldı.

Etkinlik kapsamında özel bir kanalda yayımlanan dizide rol alan, aralarında Oktay Kaynarca, Kenan Çoban, Yunus Emre Yıldırımer, Ozan Akbaba ve Ömer Kurt’un da bulunduğu sanatçılar, Tarihi Antakya Uzun Çarşı’nda esnafla bir araya geldi. Sanatçılar çarşı esnafına Türk bayrağı dağıttı.

‘Afrin Yolunda Bir Bayrak’ Projesinde 4 Bin Bayrak Toplandı

İskenderun Gençlik Merkezi tarafından ‘Afrin Yolunda Bir Bayrak’ projesi kapsamında hazırlanan mesajlı al bayrak ve mektuplar Mehmetçiğe teslim edildi.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev alan Mehmetçiğe destek olmak ve onlara moral vermek için bu projeyi hazırladıklarını belirten İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, vatandaşların yazdığı mesajları, al bayrakları, mektupları ve çocukların yaptığı resimleri ulaştırmak hedefiyle yola çıktıklarını ifade ederek; “Bunun için halkımızdan büyük bir destek gördük. Hedefimizin çok üstünde bayrak sayısına ulaştık. Bunlardan 2 bin 566 tanesi mesajlı bayrak, 2 bin 862 tanesi bayraklı mektup ve 488 tanesi de bayraklı resim olmak üzere, sayımız 4 bini geçti.

Halkımızın bize emanet etmiş olduğu mesajlı bayrakları şanlı ordumuza teslim etmek üzere İskenderun Gençlik Merkezi ailesi olarak gönüllü gençlerimizle birlikte Hassa sınır bölgesine doğru yola çıktık. Bu paha biçilemez değerdeki emanetleri gönüllerimizle şanlı ordumuza teslim ettik. Projemizi anlatırken ve al bayraklarımızı teslim ederken Mehmetçiklerimizin yüzlerindeki tebessüm ve gözlerindeki ışık görülmeye değerdi.

Her şey Mehmetçiklerimizin bir tebessümü için diyerek, çıktığımız bu yolda bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz. Kahraman Mehmetçiğimiz Allah’ın muhafazası ve yardımı, aziz milletin duası, desteği, devletin gücü ile sahip oldukları iman, vatani bayrak, millet ve devlet sevgisi ve cesaretiyle zafere ulaşacaklardır” dedi.

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here