ADD Anıt Alanında Yapacağı Etkinliği İptal Etti

0
65

Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner ve yönetimi, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Tüm yurt genelinde eş zamanlı olarak Atatürk Anıt Alanı’nda yapmayı planladıkları ‘Şehitlerimize Saygı’ etkinliğini, içinde bulunulan hassas durum gerekçesi ile iptal ederek dernek binalarında bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, ülkemizin hassasiyetlerine harfiyen uyduklarını belirterek; “Biz Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulu olarak içinde bulunduğumuz çok hassas durumu gözeterek yapacağımız etkinliği ileri bir tarihe erteleme kararı aldık. ADD’nin tüm şubelerinde aynı etkinlik kararı alınmıştı. Hiçbir Türk evladının şehit olmasını asla istemeyiz.

Bize göre yanlış politika izleniyor. Bu ülkenin kurucusu, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ‘savaş zaruret olmadıkça cinayettir’ demektedir. Yunanistan, yenilmesine rağmen Atatürk’e Barış ödülü vermiştir. Türkiye’nin kurtuluşu Atatürk ilkelerine uymaktan geçer.  Çeşitli ülkelerle birleşerek paktlar kurması da barış içinde yaşamak içindi. Atatürk bugünleri o günden görmüştür, o yüzden çok büyük bir liderdir” şeklinde konuştu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, çok sayıda şehidimizin olduğu şu dönemde ADD’nin gösterdiği bu hassas yaklaşımın doğru olduğunu belirtti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here