Hatay’ın Melekleri Euroleague’de Bir Kez Daha Güldü!

0
95

bayan-basketbol-49Euroleague’deki temsilcimiz Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyonluğu için altıncı sınavını Uniqa Sopron Takımı karşısında verdi. Hatay’ın Melekleri zorlu mücadeleyi 74-66’lık skorla kazanmasını bildi.

Antakya Kapalı Spor Salonunda oynanan maçın ilk çeyreğinde etkili bir oyun ortaya koyan Macaristan temsilcisi, ikinci çeyreğe 19-21’lik skorla önde girdi. Taraftarının desteğini de yanına alarak ikinci periyoda daha hızlı başlayan Hatay’ın Melekleri, rakibinin hatalarını da değerlendirerek soyunma odasına 39-39’luk beraberlikle gitti.

Pota altını etkili kullanmaya çalışan iki takımın mücadelesinde, Paris’in bulduğu sayı ile ikinci yarıya yüksek moralle başlayan Hatay temsilcisi, maçın üçüncü çeyreğini 56-51’lik skorla önde tamamladı. Kıran kırana oynanan maçın son çeyreğinde hata yapmayan Hatay’ın Melekleri, bu zorlu mücadeleyi 74-66’lık skorla kazanmayı başardı.

bayan-basketbol-50

Maçın en skorer oyuncusu 20 sayıyla Bahar Öztürk olurken, Courtney Paris 15 ribaund 2 asistle maçı tamamladı. Maçın sonunda değerlendirmelerde bulunan Popovic; “Çok önemli bir galibiyetti. Bugün mücadele sırasında sakatlanan takım arkadaşımız Natalia Hurst için oynadık ve kazandık” dedi.

Takım antrenörü Katerini Chatzidaki de yaptığı açıklamada; “Euroleague’de önemli bir galibiyet kazandık ama duygularımız biraz karışık, çünkü bu maçta Natalia Hurst sakatlık geçirdi. Yani çok fazla sevinemedik.  Yine de çok güzel bir galibiyetti bizim için. Bizim bu maçtaki stratejimiz onların en iyi oyuncusunu olabildiğince potadan uzakta tutabilmekti. Bunu da çok güzel bir şekilde başardık. Oyun süresince kendi planımızı uyguladık ve sonuçta kazandık” ifadelerine yer verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here