HİKAF Çeşitli Etkinliklerle Devam Etti

0
128

fuar-etkinlikleri1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile İŞKUR tarafından organize edilen 9. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın ikinci gününde alanında başarıya ulaşmış konuşmacılar hayat deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

Merkez Yemekhane fuaye alanında devam eden fuar organizasyonu dışında Atatürk Konferans Salonunda da çeşitli etkinliklerle iş ve kariyer konuları uzman kişiler tarafından masaya yatırıldı. Fuarın saat 10.00’da başlayan ikinci gününde LİMAK Enerji CEO’su İsmail Ergüneş, ‘Bir Azmin Hikayesi’ başlıklı sunumuyla öğrencilere iş dünyasında başarılı olmanın tüyolarını verdi. İmren Onbaşıoğlu da ‘Europass CV Hazırlama’ sunumuyla öğrencilere teknik bilgiler aktardı. Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kunt ise ‘Duygu ve Düşüncelerimizin Patronu Olun’ konulu sunumuyla öğrencilerin kariyer seçiminde ve mesleki cesaretlerinde yol gösterici konuşmalar yaptı.

fuar-etkinlikleri2

Kişisel gelişim sunumlarının ardından KOSGEB, DOĞAKA, SGK VE TKDK müdürleri, ‘kamu teşvikleri’ konusunda öğrencilere kredi ve hibelere nasıl erişecekleri, hangi yolları ve yöntemleri takip etmeleri ile ilgili teknik bilgiler aktardı. Hatay’ın ekonomik nabzını tutan kamu kuruluşları ve sektör temsilcilerinin büyük destekleriyle gerçekleşen programda öğrencilere rehberlik eden konuşmacıları, MKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kılınç ve Prof. Dr. Veysel Eren de dinledi.

Bu arada Merkez Yemekhanede düzenlenen fuar organizasyonları 2. gününde de yoğun katılım ile devam etti. Fuarda yer alan işletmeler düzenlenen çekiliş promosyonlarıyla ziyaretçilere hediyeler dağıttılar.

fuar-etkinlikleri3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here