HAMOK Dönem Sözcüsü Özçelik; “Karanlık ve Zor Bir Dönemden Geçiyoruz”

0
203

hamok açıklama1HAMOK Dönem Sözcüsü Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Özçelik; “Karanlık ve Zor Bir Dönemden Geçiyoruz”

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) Dönem Sözcüsü Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Özçelik, ülkemizin karanlık ve zor bir dönemden geçtiğini, Diyarbakır, Van, Elazığ ve Gaziantep’te yaşanan terör olaylarını kınadı. Özçelik; “Düğünlere bombalı saldırı düzenleyecek kadar alçak, gözü dönmüş barbarlığı, insanlara ve insanlığa karşı bu vahşeti, bu kini aklımız almıyor. Okul çağında olması gereken çocukların canlı bombaya dönüştürüldüğü bu gericiliği, bu cehaleti kabul etmiyoruz” dedi.

Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu (HAMOK) dönem sözcüsü Mustafa Özçelik, oda başkanları ve temsilcileri ile ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, ülkemizin her yerine bombalar yağdığını, insanları ve insanlığı katleden kirli terör saldırılarının yürekleri yaktığını ifade ederek; “İnsanlığı katleden bizi karanlığa mahkûm etmek isteyen, ülkeyi savaş ortamına sürükleyen tüm terör saldırılarını kınıyoruz. Bugünkü karanlık günlere birdenbire gelmedik. Yıllardır ülkemizi yöneten iktidarlar bu kaosu ilmek-ilmek işledi. Önce cemaat ve tarikatlarla el ele vererek devletin bütün kurumlarındaki Atatürkçü, Cumhuriyetçi, İlerici ve Demokrat kadrolar tasfiye edildi. Boşalan kadrolar liyakat yerine yandaş ve cemaatçilerle dolduruldu. Bugün anlıyoruz ki son yıllarda yapılan neredeyse her sınavın soruları çalınmış ve birilerine verilmiş. Daha sonra bu ülkede yaşayan her insan, dini, mezhebi, etnik kimliği öne çıkarılarak ayrımcılıkla muhatap oldu. Kör topal da olsa yürüyen hukuk sistemimiz ortadan kalktı. Demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan güçler ayrılığı ilkesi güçler birliği’ ne dönüştürüldü. Yasama ve Yargı Yürütmenin talimatlarıyla işlemeye başladı.

Bütün uyarıları dikkate almayarak yakın zamana kadar sürdürülen Cemaat koalisyonu, emperyalist güçlerin ülkemizi dizayn etmeye çalıştığı bu süreçte, Cemaati bir maşa olarak iktidarı ele geçirme amaçlı bir darbe sürecine kadar bizleri getirdi. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asker sivil ayrımı yapmaksızın her türlü darbe girişimine ve vesayete şiddetle karşı olduğumuzu her platformda ifade ettik. 20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen OHAL kapsamında kamu kurumlarında başlatılan soruşturmalar neticesinde on binlerce insan açığa alınmış, gözaltı ve tutuklamalar gerçekleştirilmiştir.Ancak, idarelerde kurulan komisyonlar marifetiyle nerede, nasıl ve hangi esaslarda hazırlandığı belli olmayan listelerle cemaat/terör örgütleriyle hiçbir ilişkisi olmadığı bilinen Atatürkçü, demokrat, ilerici, aydın meslektaşlarımız da görevden alınmaktadır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here