Çavdır; “Yaşamı Savunmayı Sürdüreceğiz!”

0
121

kesk açıklama (6)KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Cüneyt Özbey Çavdır; “Yaşamı Savunmayı Sürdüreceğiz!”

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü, Tüm Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır, 20 Ağustos gecesi Gaziantep’te yaşanan menfur saldırıya değinerek; “20 Ağustos gecesi siyasal ve toplumsal yaşamımıza zifiri bir karanlık gibi çöktü!” dedi.

Bu son katliamla ülkemizin tipik bir Ortadoğu ülkesine dönüştürülmeye çalışıldığını savunan Çavdır; “İnsanlıktan zerre kadar nasibini almamış, karanlık güçlerin kuklası caniler tarafından yapılan ve bizlere bu acıları yaşatan saldırıyı lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun… Bu katliam; günlerimizi kana bulamaya, hayatlarımızı karartmaya, bizleri endişeye, mutsuzluğa, güvensizliğe yöneltmeye çalışıyor. Yanlış Ortadoğu politikası ülkemizi cihadist örgütlerin hedefi haline getirmiştir. IŞİD denilen vahşet örgütü tam da bir arada yaşama irademize ve ortak geleceğimize yönelmektedir.

Halkımız olan bitenin farkında. Her koşulda yaşamı savunan ve bundan sonra savunacak olan hiç bir insanımızın canını kaybetmediği, yaralanmadığı, hiç kimsenin yüreğinin yanmadığı, mağdur edilmediği, barış demokrasi ve özgürlüğün egemen olduğu bir ülke için dün nasıl mücadele ettiysek, bugün de, yarın da mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha duyuruyoruz.

Son olarak Mardin, Diyarbakır, Van, Elazığ, Bitlis saldırıları ile acılarımız daha tazeyken, yüreğimiz Gaziantep’teki saldırı ile bir kez daha yandı. Ülkemizde son dönemde meydana gelen bombalı saldırılar barışa, demokrasi ve yarına dair kaygılarımızı artırmaktadır” dedi.

Her şeye rağmen yaşamı savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Çavdır; “Ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimi ardından ilan ettiği OHAL ‘i fırsata çevirmeye çalışan AKP iktidarı Kanun Hükmünde Kararnameler ve Torba Yasalarla iş güvencemiz başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerimizi ortadan kaldırmaya ve personel rejimin tümden değiştirmeye yönelik çalışmalarına hız vermiştir. 15 Temmuz sonrasında cemaatle mücadele adı altında kamuda yaklaşık 80 bin kişi açığa alınmıştır. İl olağanüstü bürolarında oluşturulan komisyonlar aracılığıyla yapılan açığa almalar güderek bir cadı avına dönüşmüştür. Söz konusu komisyonlar siyasi iktidar gibi düşünmeyen tüm kesimlere karşı McCarty dönemini kat be kat aşan bir ihbarcılığı temel almakta, insanların gelecekleri hakkında hiçbir gerekçe göstermeden alelacele kararlar verebilmektedir. Bu bağlamda 18 Ağustos 2016 itibariyle KESK’e bağlı sendikalarımız yönetici ve üyesi toplam 452 arkadaşımız açığa alınmış, 6 arkadaşımız memuriyetten çıkarılmış, 10 arkadaşımız tutuklanmıştır. Açığa almalar, memuriyetten çıkarılmalar, tutuklamalar başta olmak üzere iş güvencemizi, emek ve demokrasi mücadelemizi hedef alan saldırılara, sıkıyönetim koşullarını aratmayan OHAL’e karşı sessiz kalmayacağımızın da bilinmesini istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here