Güzelmansur; “Canımıza Kastetmeye Çalışanlar Emellerine Asla Ulaşamayacaklardır”

0
88

chp il açıklama4CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur; “Canımıza Kastetmeye Çalışanlar Emellerine Asla Ulaşamayacaklardır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, ülkemizde son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle bir basın toplantısı düzenlendi.

İlk olarak son yaşanan saldırıya değinen Güzelmansur; “Bugün güne üzücü bir haberle başladık. Bugün yine sabah saatlerinde Cizre’de çıkan çatışmada hain terör örgütünün 9 polisimizi şehit ettiği haberiyle uyandık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, 64 yaralı kardeşimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’na ve CHP konvoyuna gerçekleştirilen saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade eden Güzelmansur; “Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük iki eserimden biri dediği ve ülkemizin kurucu partisi olan CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Artvin ziyareti sırasında Şavşat ilçesinden geçerken CHP konvoyuna teröristlerce yapılan saldırıyı kınamak ve tepkimizi hep birlikte daha güçlü bir şekilde vermek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.

chp il açıklama5

Ülkemizin birliği, dirliği ve kardeşliği ile huzur ve barış içinde yaşaması için çalışıp ülkemizde birlikte yaşam kültürünün yerleşmesi için büyük emek eden ve Allah’ın verdiği bir canımız var, o da memlekete feda olsun diyen Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bu saldırı sadece genel başkanımıza değil; tüm milletimize ve Cumhuriyetimize yapılmış, ülkemizin birlik-beraberliğine kastedilmiştir. Çağdaş, Laik, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü hedef alan bu menfur saldırılar CHP ailesi olarak bizleri Atatürk değerlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına daha büyük bir özveriyle bağlamaktadır. Ülkemizin bu kötü günlerden kurtuluşunun tek adresi olan partimiz ve genel başkanımızın canına kastetmeye çalışanlar emellerine asla ulaşamayacaklardır.

Kurtuluş ve kuruluş felsefesini kabul edip ülkenin tüm renkleri ile farklılıklarımızı zenginlik sayan bir anlayışla varlığını sürdüren CHP olarak bizler adaletten, demokrasiden, barıştan, özgürlüklerimizden ve ülkemizin bağımsızlığından asla ödün vermediğimizden ötürü Cumhuriyet düşmanları tarafından her zaman hedef olduk. Ama bu iyi bilinmelidir ki bu ülkede laik, demokratik bir hukuk devletinin savunucusu ve koruyucusu konumundaki Mustafa Kemal’ler tükenmez, Cumhuriyet değerleri silinmez” dedi.

İl Başkanı Mehmet Güzelmansur’un toplantısına CHP’li Belediye başkanlarının yanı sıra, il ve ilçe yöneticileri de yoğun katılım gösterdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here