Ertem; “AKP Hükümeti Şehitlerimiz İçin Pazarlık Yapacak Duruma Gelmiştir”

0
84

birol ertem7CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem; “AKP Hükümeti Şehitlerimiz İçin Pazarlık Yapacak Duruma Gelmiştir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, hükümetin İsrail ile anlaşmasına değinerek; “AKP Hükümeti “terörist devlet dedikleri” İsrail ile anlaştı. AKP Hükümeti şehitlerimiz için pazarlık yapacak duruma gelmiştir” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda, o dönemde Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’e çıkışını hatırlatan Ertem; “30 Ocak 2009 tarihinde Davos’ta Ortadoğu Barış Modeli adıyla panel düzenlendi. Tayyip Erdoğan İsrail Cumhurbaşkanına seçim öncesi halkın gözünü boyamak adına, siyasi pazarlıkla “çocukları nasıl öldürdünüz, biliyorum siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diye çıkış yaparken İsrail’in kendi nazarında bitmiş olduğunu ve bir daha Davos’a gitmeyeceğini haykırdığını hepimiz bugün gibi hatırlıyoruz. Şu an duruma baktığımızda böyle bir çıkış yapan AKP Hükümeti “terörist devlet dedikleri” İsrail ile anlaştı. İddia edilen anlaşma maddelerine göre İsrail, Mavi Marmara baskınında ölen şehitlerimizin ailelerine milyonlarca dolar tazminat ödeyerek karşılığında, Türkiye’nin İsrail ile ilgili davalarını geri çekmesini istemiştir. AKP Hükümeti şehitlerimiz için pazarlık yapacak duruma gelmiştir. Ölen şehitlerimizin kanları parayla nasıl örtülecektir!” dedi.

Hükümetin dış politikasını eleştiren ve bu yanlış politikaların ülkeye ciddi zararlar verdiğini savunan Ertem; “İsrail ile Türkiye arasında yapılan müzakerede anlaşma maddelerini İsrail’in hatırı sayılır gazetelerinden Haaretz’in yapmış olduğu açıklamaları incelediğimizde, sanki bugüne kadar İsrail ile gizli kapaklı iş birliği yokmuş gibi davranan AKP Hükümeti’nin İsrailli iş adamlarına mayın temizleme, silah alımı, tank ihalesini nasıl peşkeş çektiğini halkımıza tekrar hatırlatmak isterim.

İşin perde arkasında 700 Milyar dolarlık İsrail doğal gazının Avrupa’ya ve küresel enerji piyasalarına arzı var. İsrail ile Kıbrıs Rum Yönetimi arasında yapılan enerji anlaşması da işin diğer bir parçası. Bu anlaşmanın ilerideki boyutlarına bakacak olursak İsrail doğal gazının Kürt doğal gaz boru hattına eklenmesi sürpriz olmayacaktır. Çünkü bilindiği üzere İsrail öteden beri Barzani ve Kürt devletini desteklemektedir ve bunun sonucunda Kürt devleti güçlenecektir.

AKP’nin tüm bu yanlış dış politikaları giderek ülkemize daha çok zarar vermeye başlamıştır. Ülkemizin ve halkımızın çıkarlarını hiçe sayıp siyasette kendilerine prim yapacak şekilde hareket eden AKP Hükümeti derhal bu tutumundan vazgeçmelidir. Vatan ve Ülke bütünlüğü tüm çıkarların üstündedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here