Mansuroğlu; “Gereken Önlemleri Almayanları Kınıyoruz”

0
116

chp toplantı1CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Gereken Önlemleri Almayanları Kınıyoruz”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, yoğun olan ülke gündemini değerlendirdi.

Ülkemizde yaşanan terör saldırılarıyla ilgili hükümeti suçlayan Mansuroğlu; “Bizler barışa ve huzura susamışken, bugünkü iktidarın geçmişte sırtını sıvazladığı, kamyonlarla, tırlarla mühimmat gönderdiği, el bebek gül bebek büyüttüğü, kana susamış bir terör örgütü kendi vatandaşlarımızın kanıyla ülkemizi kana buluyor, üstelik dünyanın sayılı havaalanlarından biri olan Atatürk havaalanında bunu yapıyor. Bizler asla kan ve terör üzerinden siyaset yapmıyoruz ama tam 23 yıl önce Sivas Madımak’ta 37 canımızı katledenlerle aynı zihniyete sahip bu şerefsizleri lanetliyor, gereken önlemleri almayanları kınıyor ve gerekeni yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

chp toplantı2

Ülkenin dış politikasını da eleştiren Mansuroğlu; “İzlenen yanlış dış politikalar yüzünden sınırlarımız delik deşik oldu, mülteci kabul ederken bu kanlı terör gruplarını da beraberinde ithal ettik. Güzel ülkemizin her tarafı kan gölüne döndü, bir tane Rus uçağını düşürdük ve sınırımızdan dışarı burnumuzu çıkaramaz hale geldik. Daha dün Ey Putin ve Van Münit diye bağıranlar dün hiçbir şey olmamış gibi barış güvercini kesiliyorlar ama bu süreçte memlekete verdikleri zararlara bakın, ülke kan gölüne döndü. Onlarca patlama, terör eylemleri ve hayatını kaybeden binlerce güvenlik görevlisi ile sivil vatandaşımız, iflas etmiş bir ekonomi, bütün bunlar ne uğruna yapıldı? Tek adamlık ve Başkanlık hevesi uğruna… Peki bu ülke bunları hak ediyor mu? Hayır. Ama hiç merak etmeyin, yarın yine bunlara da bir kulp bulacaklar, tüm bunların sorumlusu ve sebebi bizler, sizler olacağız” dedi.

Yanlış tercihten kurtulmanın tek yolunun, Cumhuriyetin Kuruluş partisi olan CHP’yi kurtuluşun partisi haline getirmek olduğunu savunan Mansuroğlu; “Daha birkaç gün önce yeni yasalar çıkardılar, resmi nikahı artık muhtarlar ve müftüler kıyacak. Yeniliklerin partisine yakışır. Hatta az bile gelir. Daha ileriye gitmeliler, resmi nikahı hocalara, sofulara kıydırmaları onlara yakışır. Bir günde Danıştayı hallettiler. Sıra sayıştayda. Beceremedikleri tek bir şey kaldı. O da başkanlık. Ona da ne güçleri ne de ömürleri yetecek” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here