400 Hektarlık Alan Zarar Gördü!

0
123

Dün sabah saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden Orman Yangınları bölgemize büyük bir hasar verdi. Yangın şu ana kadar 400 hektarlık bir alana zarar verdi. İskenderun, Belen ve Arsuz ilçeleri sınırlarında etkili olan yangınlardan, 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaş etkilendi.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangınların terörle bağlantılı olduğuna dair kaygı ve şüphelerini bakanlığa bildirirken, bununla alakalı Hatay Valiliği’nin de çok yönlü soruşturmayı sürdürdüğü öğrenildi.

Bakan Pakdemirli; “Yangın 400 Hektarlık Alanda Etkili!”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Yangın Yönetim Merkezinde Hatay’daki yangına ilişkin yaptığı açıklamada yangının yaklaşık 400 hektarlık bir alanda etkili olduğunu söyledi.

Ekiplerin hem yangınla hem de saatte 70 kilometre hızla esen rüzgârla mücadele ettiğini aktaran Bakan Pakdemirli, bir söndürme uçağının da ufak bir kırım geçirdiğini, su alma kapağının arızalandığını aktardı. Yangının meskûn mahalli de etkilediğini belirten Bakan Pakdemirli, 7 daire, 11 müstakil ev, 14 iş yeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı ve 70 vatandaşın etkilediğini dile getirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here