Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmadı

0
114

belen-sarikamis1Belediye Başkanı Adnan Vurucu: “Sarıkamış Yürüyüşü Hain Emelleri Olanlara da Önemli Bir Mesajdır”

Belen Atik Yaylası’nda hafta sonu, ‘Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak’ sloganı ile Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sarıkamış’ta tek kurşun bile atmadan donarak şehit olan 90 bin askerimizi anmak için bu yıl dördüncüsü düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tarafından organize edildi.

belen-sarikamis2

Yürüyüş, Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz, İskenderun İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, İskenderun ve Belen Kızılay, Sivil Toplum Kuruluşları, Motor Spor Kulübü, İskenderun Ofroad Kulübü, İzci kulüpleri, Belen, İskenderun, Kırıkhan, Payas, Erzin ve çevre ilçelerden yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sarıkamış şehitleri ve tüm şehitler adına yapılan yürüyüşe katılan kurum ve kuruluş temsilcileri ve gençlik, ellerinde Türk Bayrakları ile yürüdü.

Düzenlenen etkinliğe katılanlar etkinlik alanına kadar 4 kilometre yürürlerken, yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz, anma etkinliğinin Sarıkamış’ın manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi için organize edildiğini belirtti.

belen-sarikamis3

Şensöz, anma programına Hatay’ın her tarafından öğrencilerin katıldığını belirterek; “Anma programları Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü olarak tüm Türkiye’de yapılıyor. Sarıkamış yakınındaki Allahuekber dağlarında, Kars’ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin askerin donarak şehit olması sebebiyle her yıl anma törenleri düzenleniyor” dedi.

Belediye Başkanı Adnan Vurucu, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Başkan Vurucu; “Sarıkamış Şehitlerimizi anmak ve o gün yaşanılan duyguları yeniden yaşamak ve yüreklerimizde hissetmek gayesiyle toplanmış bulunmaktayız. Bu duygu ve düşüncelerle hiçbir zorluğa aldırmadan ve sonunu düşünmeden kol kola şahadete yürüyen Sarıkamış şehitlerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnet ve şükran duygularımla aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

belen-sarikamis4

Tarihimiz ihtişamlı zaferlerle doludur. Ancak Sarıkamış Harekâtı bunca zaferlerin arasında bir facia olarak tarihimize yazılmıştır. Bizler zaferlerle övündüğümüz kadar yaşadığımız hezimetlerden de dersler çıkarmak zorundayız. Bu gün bu kutsal toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimizi, minnet şükran duygularımızla anıyoruz. Bir hayalperestin kişisel ihtirası yüzünden 16 Aralık 1914 doksan bin askerimizi, Sarıkamış’ta üstelik tek kurşun atmadan karlara gömdük. Bugün bu kutsal toprakları bizlere vatan yapan şehitlerimizi, minnet şükran duygularımızla anıyoruz. Bu kutsal toprakları bizlere yurt yapan şehitlerimiz için ´Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak´ sloganıyla, yollara düştük” diye konuştu.

Çeşitli okullardan gelen öğrencilerin şiirler okuması ve türkülerin söylenmesine müteakip tören, protokolün günün anısına ağaç dikmesi ve çorba ikramının ardından tören sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here