23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

0
303

kutlama etkinlikleri123 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün kentimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayram dolayısıyla ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk’ün manevi huzuruna çelenk sunumu gerçekleştirildi.

23 Nisan kutlamaları kapsamında Atatürk Anıt Alanında yapılan resmi tören çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti. İskenderun İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Güven tarafından yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Buradaki tören Modern Dans Gösterisi, Step Gösterisi, Halk Oyunları gösterisi ile son buldu.

kutlama etkinlikleri2

Törene katılan protokol üyeleri daha sonra Sarıseki Asım Kibar Kültür Merkezinde düzenlenen törene katıldı. Sarıseki Asım Kibar Kültür Merkezinde düzenlenen törene İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hayırsever İşadamı Kibar Holding A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kibar ve eşi Semiha Kibar, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Kendi adına yaptırdığı Kültür Merkezinde vatandaşlarla bir araya gelmekten dolayı memnuniyetini ifade eden Hayırsever işadamı Asım Kibar; “Genç yavrularımızla birlikte bu güzel bayramı kutlamak üzere geldik. Memlekete faydalı bireyler olmanız için biz gayretlerimizi her zaman göstereceğiz” dedi.

kutlama etkinlikleri3

Törende bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise; “Şehrimizde böylesine hayırsever insanları görmek bizleri mutlu ediyor. Onların ilgi ve destekleriyle yatırımlar, hizmetler hız kazanıyor. Sahil alanında kendi arsamız üzerine şehrimizde bulunan Down Sendromlu yavrularımız için Down Cafe projemiz var. Sevgili Hayırseverimiz Semiha Hanımefendi’nin isminin güzel şehrimiz İskenderun’umuzda var olmasından memnuniyet duyarız. Bu güzel ve anlamlı günde çağrımı yapıyorum. Gelin bu projemize sizin adınızı verelim ve down sendromlu yavrularımıza kalıcı bir eser kazandırmış olalım” dedi.

kutlama etkinlikleri4

Okul Öncesi Eğitim Çok Önemli

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da yaptığı konuşmada, geleceğimizin teminatı olan ve en büyük gücümüz çocuklarımız, gençlerimizin daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için eğitime önem vermeleri gerektiğini söyledi. En büyük sermayenin beyin gücü olduğuna inandığını ifade eden Milletvekili Karasayar; “Ağaç yaş iken eğilir sözünden hareketle okul öncesi eğitim çok önemli. İskenderun’da büyük yatırımları olan Kibar Holding’e ve Asım Bey’e çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerine daha fazla versin” dedi.

Törende bir konuşma yapan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ise okul öncesi eğitimde ilçe olarak çok üst seviyede olduğumuzu söyledi.

kutlama etkinlikleri5

Yapılan konuşmaların ardından eğitime ve şehre kazanımlarından dolayı işadamı Asım Kibar’a Kaymakam Hasan Özyiğit ile Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından birer teşekkür plaketi verildi. Daha sonra protokol üyeleri ve vatandaşlar Semiha Kibar Anaokuluna geçerek kurdele kesimi yapıp Anaokulunun açılışını gerçekleştirdiler.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, günün anısına Hayırsever işadamı Asım Kibar ile eşi Semiha Kibar’a yöresel hediyeler vererek, İskenderun’a kazandırdıkları eserlerden dolayı teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here