19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

0
239

Gündel; “19 Mayıs Gençlik, Gençlik Gelecek Demektir”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı dönümü tüm yurtta olduğu gibi kentimizde de törenle kutlandı. Pazar sabahı ilk olarak Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen törende İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel tarafından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzuruna gençlik adına çelenk sunulmasının akabinde aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu yapılarak, istiklal marşımız hep birlikte coşkuyla okundu.

Kutlamalar İskenderun Kapalı Spor Salonu’nda devam etti. Buradaki program; aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunun yapılması ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayarak, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin bir öğrenci tarafından okunması, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapılması, gençlik haftası dolayısıyla gerçekleştirilen çeşitli spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ve çeşitli sportif etkinliklerin sunulmasıyla devam etti.

Törende konuşan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, gençlerin bayramını kutladı. Gündel; “100 yıl önce 19 Mayıs 1919’da milletimiz kendi makus tarihini tersine döndürmeye başlayarak esaret altında var olmayacağını ve kutsal topraklarımızın ilelebet işgal edilmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. 19 Mayıs Gençlik, Gençlik gelecek demektir. Bugün ile yarın arasında köprü olan gençliğimiz aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Unutmamalıyız ki, geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne sahip çıkan, bunu gençliğine aktarabilen toplumlar, ilelebet yaşama hakkına sahiptir. Ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte var olabilirler. Bu vatan sizindir. Size emanettir. Bu bilinç ile yaşamalı ve çok çalışmalısınız” dedi.

Spor salonunda düzenlenen törenlerde öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okurken halk oyunları, jimnastik, karate, judo, dans ve Türk bayraklı dövüş sporu gösterileri büyük alkış aldı. Coşkuyla sergilenen etkinliklerde özellikle minik jimnastikçilerin ve dövüş sporlarındaki miniklerin yapmış olduğu hareketleri protokol üyelerinin ve vatandaşlar tarafından alkış aldı. Milli Mücadelenin 100. yıldönümünün sevinç ve coşkusunu yaşarken; varlıklarıyla dünyamıza anlam katan sevgi yumağı çocuklarımız ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz tarafından sergilenen sportif gösteriler, ülkemizin genç nesilden duyduğumuz onur ve mutluluğun pekişmesine vesile oldu.

İskenderun Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Cihangir Kaya’nın başarıyla gerçekleştirdiği sunumunun ardından programda son olarak okullar arasında yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında, spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere, değişik branşlarda derece elde eden sporculara protokol tarafından ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Kaymakam Yönden; “Geleceğimizin Teminatı Olan Gençlerimizin Başarısı Bizleri Gururlandırıyor”

Gençlik Haftası dolayısıyla icra edilen sportif etkinlikler de dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim eden İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti; “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız bu şanlı gün, hem milli mücadelemizin en önemli adımı, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Türk gençliğinin, bu ilhamdan aldığı ışıkla Türkiye’ yi aydınlık yarınlara taşıyacağına ve dünyaya örnek olacak uygarlık adımları atacağına inancımız tamdır.”

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, etkinliklerin hazırlanmasında İskenderun ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu başta olmak üzere tüm öğretmenlere, öğrencilere ve sporcuların yanı sıra emeği geçen herkese teşekkür etti.

Protokol Hedefleri 12’den Vurdu

Öte yandan İskenderun ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün açtığı okçuluk kursuna katılan okçuların yapmış olduğu atışlar sonrası, protokol üyeleri de geleneksel oklarla hedefleri 12’den vururken büyük alkış aldılar.

İskenderun ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, 9 -70 yaş arası tüm vatandaşlara okçuluk kursu verdiklerini, vatandaşların da bu spora yoğun ilgisi olduğunu söyledi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları törenlerine, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Sahil Güvenlik Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın, 39’uncu Mknz. P. Tug. Kom. Yrd. ve Şehit P.Ahmet Tor K.K. P.Albay Ragıp Taygan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, İskenderun Baro Temsilcisi Av. Sevinç Çakıcı, İskenderun ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel, ilçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, HBB 2. Bölge Koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli, CHP ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, MHP ilçe Başkanı Turan Bozkurt, Ülkü Ocakları İskenderun ilçe Başkanı Bünyamin Saraçoğlu, İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, meclis üyeleri, bazı STK temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra vatandaşlar katıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yılı dönümü etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs günü İskenderun Şehir İskelesi’nde Sahil Güvenlik Botları ve Deniz Kuvvetleri’nin modern savaş gemileri, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı kışlasında halkın ziyaretine açıldı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here