Güney Akademi Dolu Dizgin

0
12

Şehrimiz basketbolunun marka isimlerinden Güney Akademi Juvenis, deprem felaketi sonrasındaki zorlu sürece rağmen 2023-24 sezonunda U14, U16, U18 Erkek kategorilerinde Hatay Şampiyonu, U14 Kız kategorisinde ise Hatay 2.’si olarak kırılması zor bir rekora imza attı.

U14 Kategorisinde Aksaray’da, U16 kategorisinde ise Niğde’de düzenlenen Bölge Şampiyonası’nda Hatay’ı temsil eden Güney Akademi, her iki kategoride de 3 maçın 2’sini kazanıp, 1 maçı ucu ucuna kaybederek Bölge 2.’si olarak İskenderun’a döndü.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Kulüp Başkanı Nebil Özdemir; “Öncelikle deprem felaketinden sonra liglerin oynanması Hatay adına büyük bir kazanç oldu. Çocuklarımız tekrardan basketbol aracılığı ile depremden kısa bir süre sonra üzerlerindeki ölü toprağını atıp, ileriye umutla bakabildiler. Deprem süreci bizleri epey yordu ancak çabuk toparlanıp çalışmalarımıza geçen yılın Nisan ayında başladık. Teknik ekibimiz, oyuncularımız ve velilerimiz burada çok büyük bir özveri örneği gösterdiler, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Henüz sezon bitmemesine rağmen 4 ayrı kategoride 3 Hatay Şampiyonluğu, 1 de Hatay 2.’liği elde ettik. Sporcularımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum, yoğun ve yorucu bir çalışma döneminin meyvelerini topladılar. U14 ve U16 kategorilerinde maalesef tek maçla üst turu kaçırdık, bu sezonun bizim için en üzücü tarafı bu oldu. Ama buna rağmen, tüm ekibimizi bizleri böylesine gururlandırdıkları için tebrik ediyorum” diye konuştu.

Altyapı çalışmalarının olmazsa olmazları olduğunu belirten Özdemir, sözlerine şöyle devam etti; “Bugün şampiyon olan çocuklarımızın hemen hepsi, 5-8 yaşlarından bu yana basketbol okulumuzdan yetişen çocuklar. Uzun yıllardır doğru çalışmanın karşılığı olarak başarı kendiliğinden geliyor. Bu sezon 16. yılını dolduracak olan kulübümüzün değişik yaş kategorilerinde 25 Hatay Şampiyonluğu bulunuyor. Ayrıca bugüne kadar 4 oyuncumuz birçok kez Milli Takım daveti aldı, 7 oyuncumuz da Süper Lig kulüplerine transfer oldu. Bu da çocukların küçük yaşlardan itibaren basketbol okulumuzda doğru eğitim aldığını gösteriyor.”

Depremden sonraki süreçte maddi ve manevi anlamda ayakta kalmanın kolay olmadığını belirten Özdemir, bu süreçte kıymetli desteklerinden dolayı sponsorları Juvenis Telekom A.Ş. ve Ardu İnşaat Ltd. Şti.’ne ayrıca teşekkür etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here